Palasimme Kreetalta, ja aloin heti miettiä, mihin seuraavaksi suuntaisimme. Osaatko sinä vinkata hyvän perhekohteen koto-Suomesta?

Viimeksi päivitetty 13.5.2018

Takaisin Suomessa! Palasimme keskiviikkoiltana niin stressaavan matkustuspäivän jälkeen, että olisin tarvinnut heti perään toisen, lapsettoman loman. Mies puolestaan vannoi, ettei matkusta enää ikinä mihinkään neljän lapsen kanssa.

Aluksi tuntui todella tympeältä palata kotiin, mutta alakulo väistyi kun elohopea kipusi täälläkin yli +20 asteeseen. Nyt makoilen terassilla auringossa tätä kirjoittamassa samalla, kun mies nukuttaa kahta pienintä päiväunille. Isot lapset ovat toisilla vanhemmillaan – ah, mikä rauha!

Pärnu vetää puoleensa

Koska en ole mikään kotikissa, aloin jo miettiä, mitä kaikkea tehdä ja missä käydä kesän aikana. Toiselle puolelle Eurooppaa emme enää toistamiseen lähde tänä kesänä, mutta lähemmäs suuntautuville reissuille kyllä varmasti.

Minua houkuttaisi kovasti Viron lomakohde Pärnu, jossa olen käynyt varmasti yli 10 kertaa, ja joka on aina yhtä ihana. Se on myös mitä parhain kohde lasten kanssa, ja olimmekin siellä kertaalleen kahden isoimman kanssa taaperoa odottaessani. Hyvällä säällä se on kuin kaukaisempikin etelän lomakohde. Nähtäväksi kuitenkin jää, ehdimmekö sinne tänä vuonna.

Pärnu on lapsiperhekohde parhaimmillaan.

Helsinkiin lasten kanssa, Loimaalle lapsitta

Helsinkiin menemme varmasti, näillä näkymin heinäkuussa. Parin yön reissu tulee kattamaan ainakin Suomenlinnan ja Linnanmäen sekä yleisen kesäisen pääkaupungin fiilistelyn. Olimme vastaavalla Helsingin-reissulla viime syksynä, mutta syyssateet ja kolea ilman hieman häiritsivät ulkoilma-aktiviteetteja.

Myös Loimaa kutsuu meitä kesällä, kun suuntaamme sinne ystäväni häihin. Lastenhoitopaikka on jo varattu mummilasta, sillä tälle reissulle aiomme lähteä kaksistaan mieheni kanssa. Juhlimme hääparia pikkutunneille ja nukumme pitkään majapaikassamme – otamme siis kaiken ilon irti lapsettomasta minilomastamme.

Puistopiknikkejä ja rantaretkiä

Muutoin kesä onkin aika lailla lapsille omistettu. Siihen tulee kuulumaan paljon puistopiknikkejä, lukuisia rantaretkiä, kotiseutumatkailua ja piha-altaassa melskausta. Toivottavasti tänä vuonna saadaan jokunen hellepäiväkin tunnelmaa nostamaan.

Taaperon kesähuviksi riittäisi ammeessa loiskuttelu.

Helsingin-reissun lisäksi joku muukin kotimaahan suuntautuva matka kiinnostaisi, mutta suoraan sanottuna en ole kovin hyvin kartalla lapsiperheille soveltuvista kohteista Varsinais-Suomen ja pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Jos sinä tiedät huippuhyvän (edullisuudesta plussaa!) perhekohteen Keski-Suomessa tai etelämmässä, tule vinkkaamaan siitä foorumille: Parhaat lomakohteet Suomessa? 

Kuka siellä?
Uusperhesadun takana on – kukapa muukaan kuin – uusperheellinen Satu. Sadun lisäksi perheeseen kuuluu neljä lasta, aviomies ja jättikani nimeltä Osku Palomies. Blogissa kurkistetaan uusperheen elämään ja pohditaan vanhemmuuden moninaisia teemoja. Tsekkaa myös instagramista @uusperhesatu

Lisää Uusperhesatulta:

Muita tämän lukeneita kiinnostivat myös:

Mitä mieltä olet artikkelista?