Olet täällä:  > Lists > Frontpagenew > Kauneusleikkauksia jop...
Etelä-Koreassa ja Kiinassa länsimaisia silmiä pidetään kauniimpana. (Kuva: Crestock)

Lee Min-kyongin silmät leikataan 12-vuotiaana suuremmiksi. Aasiassa luomileikkaukset ovat yleisiä. Niitä tehdään jopa vauvoille.


Kiinassa ja Etelä-Koreassa tehdään valtava määrä silmäluomien leikkauksia. Leikkauksien tarkoitus on suurentaa näkyvän silmän pinta-alaa ja antaa länsimaisempi vaikutelma.

Leikkaus ei ole sinällään suuri. Silmäluomiin tehdään viilto ja osa luomea poistetaan. Pienuudesta huolimatta leikkaus on kuitenkin aina riski. Toipuminen saattaa myös olla kivuliasta.

Olemme tottuneet ajattelemaan, että kauneusleikkaukset ovat aikuisia varten. Monet aasialaiset vanhemmat teettävät leikkauksen kuitenkin lapsilleen. Toisinaan leikkauspöydälle tuodaan jopa vauvoja.


”Näytän rumalta”

Lee Min-kyong on 12-vuotias balettitanssia. Hän kokee, ettei näytä riittävän kauniilta, sillä hänen silmänsä eivät ole länsimaisen näköiset.

Tyttö kertoo, että kaikki pitävät hänen silmiään liian pieninä. Hän ei kuitenkaan itse pyytänyt päästä leikkaukseen.

”On minun päätös, että hän menee leikkaukseen. Tässä yhteiskunnassa sinun pitää olla nätti, jotta saat etulyöntiaseman. Hän on minun ainoa tyttäreni”, tytön äiti Jang Hyu-hee sanoo.

Share/BookmarkPäätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Avustaja: Tiina Pokkinen
Forum-vastaava: Mira Heinonen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa sekä lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.