Kun vauvavuoden juuri taakseen jättänyt ihmistaimi opettelee syömään oikeaa ruokaa, vanhemmat ovat joskus huolesta mutkalla: Saako lapsi nyt ihan varmasti tarpeeksi ruokaa tuolla ”yksi herne kerrallaan” -tyylillä? Foorumilla käydään vauvan ruokailusta mielenkiintoista, yksivuotiaan lapsen isän aloittamaa keskustelua.

Viimeksi päivitetty 4.4.2017

Isyysvapaalla 1 vuoden 2 kuukauden ikäisen esikoispoikansa kanssa oleva nimimerkki Ahmed tuskailee poikansa ruokailua lounasaikaan:


 


”Suu ei vaan aukea ja työntää kädellään syöttökättä pois karjahtelujen kera. Mutta kun kaverille laittaa pakastevihanneksia pöydälle, tapahtuu seuraavaa: poika viskelee ne lattialle, ja kas kummaa samalla suu avautuu, jolloin saan annettua ruokaa…Ikään kuin huomio saatu muualle ja homma toimii.”

Isä kertoo kuitenkin kuulleensa, että ruokailusta ei pitäisi tehdä leikkihetkeä vaan keskittyä syömiseen. Mikä siis avuksi?

”Kaikki keinot käyttöön!”

”Kaikki keinot vain käyttöön, että saa lapsen syömään. Saa leikittää ja harhauttaa, hyviä keinoja olet jo keksinyt”, nimimerkki Aiarana rohkaisee.

”Myöhemmin ehtii opettelemaan syömään ilman leluja, joskus ne ehkä alkavat jäämään itsestään pois kun lasta alkaa itse syöminen kiinnostaa”, hän jatkaa.

Ahmedin huolet poikansa syömisistä ovat sittemmin ehtineet hellittää. Miten tilanne sitten ratkesi? Lue lisää Ahmedin aloittamasta ketjusta foorumilta:

Haastavahkoa ruokailua 1-vuotiaan kanssa

Mitä mieltä olet artikkelista?