Vauvan kanssa lounastamaan ja kahville? No tottahan toki! Kahvilaa ja ravintolaa valitessa täytyy kuitenkin ottaa huomioon muutama pieni juttu, kun liikkuu vauvan kanssa: vaipanvaihtotilaa saisi olla, eikä imetystilakaan olisi pahitteeksi. Vau.fi:n foorumilaiset listaavat nyt parhaat tärpit lastenhoitohuoneista!

Viimeksi päivitetty 30.9.2014

Monet lastenhoitohuoneet ovat niin likaisia, ettei niissä tee mieli vaihtaa vaippaa, foorumilla tuskaillaan. Foorumilaiset päättivätkin listata parhaat lastenhoitohuoneet ja lapsiystävälliset ravintolat sekä kahvilat.


 


”Tarkoituksena on listata paikkakuntakohtaisesti hyviä lastenhoitohuoneita, erityisesti niitä joissa on imetystilaa”, ReginaVeritas kertoo.

Helsinki

Kampin kolmannessa kerroksessa on vaunuille oma tila, lasten wc, hoitopöydät erillisessä huoneessa, sohvia syöttöä varten, mikro ja leikkipaikka. ”Ihan loisto”, nimierkki jmm kehuu. ”Ja ylimmässä kerroksessa on siisti lounaskahvila Johto cafe, jonne vaunukansaa mahtuu”, Sinbbu lisää.

Lue myös: Blogi operaatio uloslähtö

Stockmannilla on pieni mutta siisti lastenhoitohuone, jossa on mikro ja keinutuolillinen imetystila. Hyvät vaipparoskikset ja pesumahdollisuudet. Lapsille oma vessa. Joitakuita saattaa harmittaa, kun hoitohuoneeseen kuljetaan laskelmoidusti leluosaston läpi.

Kauppakeskus Forumista löytyy hyvin varusteltu ja todella viihtyisä lastenhoitohuone kolmannesta kerroksesta Ciao caffen takana. ”Löytyy leikkitila, vaunuparkki, imetysnurkkaus, mikro, vaipanvaihtotilaa jne”, Hymykuoppa listaa.

Messukeskuksessa on hyvän oloinen lastenhoitohuone, ja ainakin vaipanvaihtotilaa oli runsaasti”, jodelie kertoo.

Kauppakeskus Itiksessä on uusittu lastenhoitohuone. Isohko, paljon pesupaikkoja, kaksi lukollista vessaa ja monta tuolia.

Kauppakeskus Kaaresta löytyy mikro, vessa, hoitotila, syöttötuoleja ja lapsille kiva leikkitila”, Sinbbu vinkkaa.

Lue myös: Vau.fi tutustuu Vauvakinoon

Hyvinkää

Kauppakeskus Willassa Subwayn viereisestä löytyy lastenhoitohuone, jossa on nojatuoli imetystä varten”, ReginaVeritas kertoo.

Jyväskylä

Sokoksella sijaitsevasta Pressosta löytyy hoitopöytä ja leikkinurkkaus taaperoille. ”Kahvilakin on kiva”, toteaa allekirjoittanut.

Kiikoinen (Sastamala)

Abc:llä on siisti invavessa vaipanvaihtopisteellä.

Lue myös: Oopperaa perheen pienimmille

Lahti

Pääkirjastolla on melkeinpä viiden tähden huone. Löytyy mikro, syöttötuoli, leluja, imetystuoli, imetystyyny, varavaippoja jos on unohtunut ottaa tarpeeksi mukaan. Pottaa tosin ei ole, kun ei ole pyttytila, se sitten löytyy invavessasta”, Panda kertoo.

Kärkkäisellä yläkerran ravintolan vieressä olevassa tilassa on vessakoppi,  josta löytyy kaksi vaipanvaihtopaikkaa ja kaksi imetystuolia, joiden eteen voi vetäistä verhon”, hän vinkkaa.

Raisio

Kauppakeskus Myllyssä Prisman puoleisessa päädyssä on isompi lukollinen lastenhoitohuone. ”Ei mikään luksus, mutta tilaa hyvin. Erillinen wc-koppi, mikro, vaipanvaihtotaso, muuta pöytätilaa ja tavallinen tuoli imetystä varten”, Martuti kertoo.

Lue myös: Kävin oluella raskaana – minulle huudeltiin

Tampere

Koskikeskusksessa lasten leikkipaikan vieressä on iso keittiötila, vessa, vaipanvaihtoalusta sekä vessakopissa että imetystuolin vieressä. On vähän hassua, että imetystuoli on vaipanvaihtopisteen vieressä, kun jonkin verran aromia siinä kohtaa voi olla. Suosittelen kuitenkin, hyvä paikka. Ruokailutilassa ikkuna leikkipaikalle”, Panda vinkkaa.

Sokokselta löytyy vaipanvaihtotilat invavessojen yhteydessä. ”Ihan siistit ja tilavat. Lastenhoitohuoneet ylimmässä ja alimmassa kerroksessa. Siistit ja hyvät tilat, mikro vauvanruuille ainakin yläkerrassa, leikkinurkkaus ja suojaisa imetyspaikka. Yläkerran kahvilassa tarjoilijat kantaa äidille tarvittaessa kahvit pöytään ja vaunuilla mahtuu hyvin kulkemaan”, Panda kiittää.

Ikeassa on imetystuoli, leluja, vaipanvaihtopiste. Vessa erikseen”, Panda kertoo.

Lue myös: 10 paikkaa, joissa ei kannata vaihtaa vaippaa

Tuuri (Alavus)

Tuurin Kyläkaupasta löytyy isohko lastenhoitohuone jossa vaipan vaihto, wc ja imetyssohva”, Aeria kertoo.

Vantaa

Kauppakeskus Jumbosta löytyy Hesburgerin nurkalla hyvä uusi lastenhoitohuone, jossa on leluja, kaksi vessaa, mikro, sittereitä, kunnolla tilaa vaipanvaihtoa varten ja kaksi verhoilla muusta tilasta eristettyä sohvaa imetystyynyineen. Mahtava paikka!” ReginaVeritas kehuu.

Kauppakeskus Jumbon Coffee Housessa autetaan kantamaan ruuat ja juomat pöytään, mikäli on rattaiden kanssa liikenteessä. ”Todella hyvä ja ystävällinen palvelu”, ReginaVeritas toteaa.

Varkaus

ABC:lla on inva wc/lastenhoitohuone, jossa on hyvin, ReginaVeritas lisää.

Oletko sinä löytänyt lapsiystävällisen kahvilan tai ravintolan? Jaa se kanssamme: Lastenhoitohuoneet, ravintolat ja kahvilat

Mitä mieltä olet artikkelista?