Kun perheeseen tulee uusi jäsen, on kaikilla totuttelemista uuteen elämäntilanteeseen. Niin myös lemmikkiperheen kuninkaallisilla - nimittäin kissoilla! Moni tuleva vanhempi jännittää, kuinka kissa suhtautuu uuteen tulokkaaseen. Vau.fi:n foorumin äidit kertovat kokemuksia vauvan ja kissan yhteiselosta!

Viimeksi päivitetty 11.5.2015

Minulla on 2-vuotias tyttökissa ja laskettu aika parin kk:n päästä. Kissani on luonteeltaan erittäin seurallinen ja käytös on aika vekkulia ja pentumaista”, Marihsca kertoo.

Marihsca on yrittänyt jo valmiiksi opettaa kissalle, ettei se menisi pinnasänkyyn nukkumaan. Tähän asti kissa on totellut, kun Marihsca on kieltänyt hyppäämästä sänkyyn – jos hän on ollut vieressä. Välillä Marihsca on löytänyt kissan kuitenkin pinnasängystä nukkumasta.

”Silloin nostan sen aina heti vaan pois. En nyt ole tuon ihmeempää tapaa keksinyt”, hän kirjoittaa ja kertoo olevansa huolissaan myös siitä, tuleeko kissasta mustasukkainen, kun vauva tulee.

”Olisiko jollain kokemuksia?” Marihsca kyselee.

Lue myös: Koirasi muuttuneelle käytökselle saattaa löytyä yllättävä syy

”Kissat kunnioittivat vauvaa selvästi”

”Meidän kissa oli 5v kun tyttö syntyi. Eipä sitä oikeastaan edes kiinnostanut vauva. Ei käynyt edes haistelemassa. Kissa kiinnostui lapsesta siinä vaiheessa kun vauva alkoi liikkumaan”, Nia kertoo.

Rosalinalla kertoo omien kissojensa suhtautuneen saman kaltaisesti. Kumpikaan kissa ei koittanu tunkea omin päin vauvan lähelle, vaan ne vetäytyivät mieluummin omiin oloihinsa.

”Tyttökissa kurkisteli ja tuijotti uteliaana sohvan takaa, poikakissa taantui pentumaiseksi, säntäili ympäriinsä, koitti änkeä mun syliin/viereen kun imetin vauvaa tai muuten sylittelin. Alkoi jopa joskus leipoa, mitä ei ole KOSKAAN aiemmin tehnyt”, Rosalina muistelee.

”Kunnioittivat vauvaa selvästi. Sitten kun poika kasvoi, alkoivat tulla itse tekemään tuttavuutta”, hän kertoo.

”Ehkä on hyvä koittaa muistaa riittävästi ensimmäisinä kotipäivinä paijailla myös kissoja/kissaa, etteivät jää ihan ulkopuolisiksi”, Rosalina kehottaa.

Lue myös: Leikkivauva tuli taloon

Kissa ei tukehduta lasta

Monien kuulee pelkäävän, että kissa nukkuu vauvan kasvojen päällä ja tukehduttaa lapsen. Papuli kuitenkin uskoo, että kyseessä on pelkkä myytti.

”Käsittääkseni kissat eivät kovin mielellään menen kenenkään naaman päälle”, hän toteaa.

Kirjoitushetkellä Papulilla on kolme kissaa, 4- ja 2-vuotiaat lapset ja kolmas lapsi tulossa. Häntä ei niinkään mietitytä, kuinka kissat suhtautuvat tulokkaaseen, vaan se, mitä rasavilli 2-vuotias isosisarus tekee vauvalle.

”Yksi kissoistani nukkui päivisin jatkuvasti vauvan vieressä selkä selkää vasten…lämmön takia todennäköisesti. Kissoista en enää ole huolissani, olen jo nähnyt kahden ensimmäisen lapsen kohdalla, kuinka kissat käyttäytyvät ja uskon, että ongelmitta mennään nytkin.”

Ensimmäisen lapsen kohdalla Papuli kehottaa vahtimaan kissaa tarkemmin. Karvoista ja pölystä Papuli kuitenkin kehottaa olemaan välittämättä.

”Karvoista ei todellakaan oo haittaa sen enmpää kuin pölystäkään ja niistähän pääsee imuroinnilla”, hän toteaa.

Onko teillä kissoja? Kuinka kisut ovat ottaneet vauvan vastaan?

Osallistu keskusteluun: Kissa ja vauva

Mitä mieltä olet artikkelista?