Synnytys saattaa olla toisenlainen, mitä äiti on suunnitellut. Näin kävi Katie Thackerille, joka juuttui sairaalan hissiin synnyttämään.

Viimeksi päivitetty 7.2.2012

Katien supistukset alkoivat aamuyöstä. Kaikki viittasivat siihen, että lapsi syntyisi pian. Luke Thacker ampaisi ylös sängystä ja ajoi vaimonsa kanssa St. Josephin lääkärikeskukseen.
Äkkiä saliin!

Kun pariskunta pöllähti sairaalaan, Katie oli viittä vailla synnyttämässä. Päätettiin, että Katie siirretään välittömästi synnytyssaliin.

Pariskunta hyppäsi kolmen hoitajan kanssa hissiin. Kahdennessatoista kerroksessa hissi pysähtyi muutamaa kerrosta ennen synnytysosastoa. Ovet avautuivat. Hissi tuntui kenkkuilevan, joten päätettiin vaihtaa toiseen hissiin.

Luke Thacker ja yksi hoitajista ehti ulos hissistä. Sitten ovet pamahtivat itsestään kiinni: hissi oli päättänyt omia kunnian tästä synnytyksestä itselleen.


Apua! Hissi söi vaimoni!

Luke kiisi hoitajan kanssa synnytyskerrokseen, mutta hissi ei saapunut. Se seisoi tukevasti kahdennentoista ja neljäntoista kerroksen välissä.

Paikalle hälytettiin huoltomiehiä, mutta hissiä ei saatu enää liikkeelle.

Mikään mahti maailmassa ei pystynyt siirtämään synnytystä enää sekuntiakaan. Katie synnytti hississä poikalapsen hoitajien avustuksella. Hätääntynyt Luke seurasi synnytystä radiopuhelimen välityksellä.

Hämähäkkimiehen napanuoraoperaatio

Viimein korjausmiehet saivat hissikuilun oven auki. Luke pääsi kiipeämään juuttuneeseen hissiin, jossa hän sai leikata napanuoran ja ojentaa poikansa ylös kuilusta.

Katie jouduttiin nostamaan paareilla. Myöhemmin Katie kommentoi, ettei hän muista tapahtuneesta juuri mitään.

”Kaikki sujui hyvin ottaen tilanteen huomioon”, lapsen isä Luke Thacker kommentoi huojentuneena.

Ja mikäpäs siinä, kun kaikki päättyi onnellisesti. Paikallinen hissi sai tosin nuhteet tapahtuneesta.

Lähde: The News Tribune

Teksti: Jarkko Uro
Kuva: iStockphoto

Lue myös:

Valmistautuminen synnytykseen 
Miten synnytys alkaa
Onko synnytys ihme?

Mitä mieltä olet artikkelista?