Viimeksi päivitetty 2.2.2018

Sauli Niinistön ja Jenni Haukion yhteinen, pitkään toivottu lapsi on syntynyt tänään. Syntynyt lapsi on poika. Vauva syntyi hieman ennen iltakahdeksaa Naistenklinikalla.Myös tavalliset kansalaiset ovat odottaneet lapsen syntymää jo pitkään. Itse asiassa, tätä lasta on odotettu sata vuotta!

Niinistön ja Haukion vastasyntynyt vauva on nimittäin ensimmäinen lajissaan Suomen yli 100-vuotisen historian aikana. Koskaan aikaisemmin istuvan presidentin perheeseen ei ole syntynyt lasta, vaikka toki monilla presidenteillä on ollut lapsia virkaan astuessaan.

Suomen seuratuin vauva

Vastasyntynyt pikkuinen on saanut koko Suomen sekaisin, eikä syyttä: monarkioissa päästään tämän tästä seuraamaan uuden sukupolven syntymää, ja pienet kuninkaalliset ovat kuin maittensa maskotteja ja kansan lempiseurattavaa.

Suomessa parlamentaarinen järjestelmä ei tarjoile samaa iloa, ja kun valtiopäämiehet ovat ainakin tähän mennessä olleet varsin varttuneeseen ikään yltäneitä miehiä ja naisia, ei vastaavanlaista ”koko kansan vauvaa” ole päästy koskaan aikaisemmin odottamaan.

 

Odotusaika vaalien tuoksinassa

Perheen odotusaika sujui vaalikiireiden keskellä, sillä presidentinvaalien loppuhuipennus ajoittui juuri tammikuun loppuun – Niinistö valittiin jatkoon ensimmäisellä kierroksella. Viimeisellä kolmanneksella tuolloin ollut Haukio kävi antamassa äänensä jo hyvissä ajoin ennakkoäänestyksessä

Aikaisemmin talvella Suomi pääsi seuraamaan Haukion äitiyseleganssia linnan juhlissa, mikä sekin oli suuren mielenkiinnon kohteena: Haukio oli ensimmäinen vastaanottoa koskaan emännöinyt raskaana oleva nainen. Ihastuttava puku ja ennen kaikkea vapautuneen onnellinen olemus pukivat Haukiota upeasti.

Kapalosta kuusivuotiaaksi

Niinistön presidenttikausi kestää kuusi vuotta, eli vuoteen 2024 asti. Hänen kautensa aikana nyt syntynyt vauva siis kehittyy lähes kouluikäiseksi lapseksi.

Niinistö on isänä tottunut konkari, sillä hänellä on jo entuudestaan kaksi lasta: vuonna 1975 syntynyt Nuutti ja 1980 syntynyt Matias. Jenni Haukiolle nyt syntynyt lapsi on ensimmäinen.

 

Mitä sinä haluat toivottaa tälle ”Suomen ykkösvauvalle”? Jaa ajatuksesi muiden innostuneiden kanssa vau.fi:n foorumilla ”Presidenttivauva <3”-ketjussa!

Mitä mieltä olet artikkelista?