Aktiivinen synnytys ry:llä on sivusto, jolla synnyttäneet naiset saavat jakaa loukatuksi tulemisen kokemuksia synnytyksessä. Lue naisten kertomukset synnytysloukkauksista. 

Viimeksi päivitetty 8.11.2012

–Nuori nainen koki ikävän tapahtumasarjan vuonna 2001 Naistenklinikalla.


 


”Sain keskenmenon 18-vuotiaana. Olin Naistenklinikan päivystyksessä ja keskenmeno päätyi kaavintaan.”

Heräämössä nuorta potilasta odotti ikävä vastaanotto. Heräämön hoitaja sanoi tokkuraiselle ja nyyhkyttävälle nuorelle naiselle:

”On kyllä aikoihin eletty, kun ipanat itkevät lastensa perään.”

Lue myös: Onko se pakko synnyttääkin?

Sormet survottuna alapäähän

Vuonna 2012 synnyttäjä koki Jorvin sairaalassa tulleensa kätilön kaltoinkohtelemaksi.

”Ponnistaessani vauvaani maailmaan, tunnen yhtäkkiä kuinka kätilö survoo sormensa sukupuolielimeeni venyttäen ja repien vaginaani alaspäin ja edestakaisin sivuttain erittäin kivuliaasti.”

Synnyttäjä huusi kätilölle, että toimenpide sattui häntä. Kätilö ei kuitenkaan ottanut viestiä todesta.

”Kätilö toistaa toimenpiteensä kaksi kertaa uudelleen. Koen olevani kätilölle vain synnytyskone, jolla ei ole tunteita.”

Lue myös: Onko synnytys ihme?

Pakkolääkitystä synnyttäjälle

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa vuonna 2006 synnyttänyt äiti joutui kokemaan äärimmäisen epämiellyttävän tapahtuman.

”Olin ponnistamassa esikoistani. Tunsin piston välilihassa. Kysyn hämmästyneenä kätilöltä mitä tapahtuu. Kätilö sanoo puuduttaneensa välilihan.”

Synnyttäjä oli päättynyt välttää välilihanleikkausta niin pitkään kuin se on mahdollista. Hätääntyneenä hän huomautti asiasta kätilölle.

”Ehdin juuri kieltää leikkaamisen. Jää kuitenkin olo, että hän olisi leikannut kysymättä ja varoittamatta, kun puudutuskin tuli täysin yllättäen.”

Tutustu Synnytysloukkaus-sivustoon.

Mitä mieltä olet artikkelista?