Netistä voi ostaa muutaman kymmenen dollarin hintaan testejä, jolla testejä myyvien yritysten mukaan lapsen sukupuolen voi saada selville jo 10. raskausviikolla.

Viimeksi päivitetty 10.6.2009

Intelligender-yrityksen sivuilla kerrotaan, että valvotuissa oloissa suoritetuissa itsenäisissä tutkimuksissa testin luettavuus on ollut lähes 90 prosentin luokkaa. Yritys kuitenkin korostaa, että testi ei huolellisestikaan suoritettuna ole täysin varma, joten lastenhuoneen väriä ei kannata tämän testituloksen perusteella lyödä lukkoon.Jos Intelligenderin aamuvirtsasta tehtävä testi näyttää keltaista tai oranssia väriä, on tuleva lapsi mitä todennäköisimmin tyttö, savuisen vihreä väri taas merkitsee poikaa.

Lue lisää sikiön kehityksestä 10. raskausviikolla.

Toinen testejä myyvä yritys on nimeltään Gendermaker, ja heidän testissään tytölle on annettu perinteinen pinkki ja pojalle sininen. Gendermakerin testi tehdään aamuvirtsasta aivan kuten kilpailijansa Intelligenderinkin testi.

Molemmat yritykset toimittavat muutaman kympin maksavia testejä maailmanlaajuisesti – niitä voi tilata myös Suomeen.

TESTAA: Odotatko tyttöä vai poikaa?

Lapsesta tulee enemmän totta

Miksi vanhemmat ylipäätään haluavat selvittää lapsen sukupuolen ennakkoon?

“Kun tuleva vanhempi pystyy näkemään mielessään joko tytön tai pojan, he ymmärtävät konkreettisemmin, että lapsi on tosi. Vanhemmat alkavat tuntea suurempaa yhteenkuuluvuuden tunnetta syntymättömän lapsen kanssa. Minulle ei ole yllätys, että tästä testistä ollaan kiinnostuneita”, Jennifer Parks Chicagon yliopistosta kertoo CNN:n haastattelussa.

Sukupuolijakauma vinksalleen?

Entäpä jo perheessä on jo viisi tyttöä entuudestaan ja alkuraskauden aikana tehty testi paljastaa, että myös kuudes tulokas on tyttö eikä hartaasti toivottu poika? Parks myöntää, että voi tulla tilanteita, joissa houkutus raskaudenkeskeytykseen ja uuteen yritykseen voi käydä joillekin liian suureksi.

Intelligenderin perustaja Rebecca Griffin pitää uhkakuvaa epätodennäköisenä.

“En voi kuvitellakaan, että joku tekisi päätöksen raskaudenkeskeytyksestä testimme tuloksen perusteella”, hän sanoo.

Lähteet:

CNN: Pregnant with girl or boy?At-home test may tell you
Intelligender-yrityksen kotisivut
Gendermaker-yrityksen kotisivut

Mitä mieltä olet artikkelista?