Takaa vai edestä? Kenties kyljellään? Entäpä jos kuitenkin seisaallaan? Mutta ei kai sentään päällään? Onko rakasteluasennolla merkitystä raskaaksi tulemisen kannalta? Missä asennossa penis yltää pisimmälle? Entäpä onko naisen orgasmilla väliä?

Viimeksi päivitetty 27.8.2008

Tuleeko nainen raskaaksi jossakin tietyssä asennossa todennäköisemmin kuin jossakin toisessa?Ei tieteellistä näyttöä

Lyhyt vastaus kysymykseen on: ei. Tieteellistä näyttöä siitä, että jokin tietty asento olisi tehokkaampi kuin toinen, ei ole.

Lapsesta haaveileva ei tietenkään jätä asian tutkimista tähän vaan selvittää edelleen: Kai on edes olemassa tosielämän esimerkkejä ja maalaisjärkeen käypiä ohjeita ja vinkkejä parhaimman lapsentekoasennon löytämiseksi?

Kyllä, niitä löytyy vaikka millä mitalla, ja vaikka tieteellistä näyttöä jonkin tietyn asennon ylivertaisuudesta ei ole, ei lasta toivova pariskunta mitään menetäkään erilaisia asentoja kokeilemalla. Uusien juttujen kokeileminenhan saattaa myös tuoda uutta kipinää seksielämään.

Lähetyssaarnaaja-asennossa penis yltää pisimmälle

Vaikka tuloksekkaita vauvantekoasentoja ei ole kartoitettu tieteellisin menetelmin, on olemassa tutkimus, jossa magneettikuvauksen avulla on selvitetty, missä asennoissa penis yltää pisimmälle.

Kuvauksen tulos oli selvä, joskaan ei seksiä harrastaneelle yllättävä: Penis yltää naisen sisällä pisimmälle kahdessa asennossa. Toinen niistä on perinteinen lähetyssaarnaaja-asento ja toinen niin ikään suosittu takaa päin –asento.

Näiden kahden asennon lisäksi kuulee muissa yhteyksissä suositeltavan ns. lusikka-asentoa.

Naisen orgasmilla saattaa olla merkitystä

Naisen orgasmista – joko samanaikaisesti miehen kanssa tai pian sen jälkeen – ei kuulemma ole ainakaan haittaa, sillä lihasten supistelun arvellaan johdattavan spermaa oikeaan suuntaan, kohdunkaulaa kohti.

Naisen kiihottuneisuuden ylipäätään arvellaan vaikuttavan myönteisesti raskaaksi tulemisen mahdollisuuksiin. Sitä paitsi, vaikka kyseessä on elämän kokoinen projekti, ei nautinto ja hauskanpito sen aikana ole suinkaan kielletty!

…ja sitten viimeistelyasentoon

Entäpä sitten, kun kaikki on ohi? Kipin kapin ylös ja pesulle? Ei vaan tyyny peffan alle ja jalat kattoon, jotta siemenneste ei heti valu pois.

Todisteita tämänkään kommervenkin tehosta ei ole, mutta ei painovoimasta voi haittaakaan olla.

Lähteet:

BBC: How to get pregnant and how not to | Are some sexual positions better than others for conception? | Getting Pregnant: Getting pregnant positions | Justmommies.com: How to get pregnant faster — Top ten tips

Mitä mieltä olet artikkelista?