Monet naisista sen jo tietävät omakohtaisesti: Kuukautiskierron hedelmällisimpään aikaan myös halut lisääntyvä. Ilmiön olemassaolo on osoitettu myös tieteellisissä tutkimuksissa, viimeisimmäksi ranskalaisissa yökerhoissa.

Viimeksi päivitetty 14.8.2009

Kolme komeaa nuorukaista liehitteli kaikkiaan kahtasataa nuorta naista Länsi-Ranskassa sijaitsevan Vannesin kaupungin yöelämässä.

Kokeen tavoitteena oli selvittää, suhtautuvatko naiset myötämielisemmin miesten romanttisiin lähestymisyrityksiin ovulaation aikoihin.

Viiden viikon aikana yökerhoissa soitettiin hitaita kappaleita illan kuluessa kahteen otteeseen. Selvisi, että kuukautiskiertonsa alkupuolella olevat naiset (6.–14. päivään) suostuivat itselleen tuntemattomien nuorten miesten tanssikutsuun 25 prosenttia todennäköisemmin kuin ne, jotka olivat jo kiertonsa jälkimmäisellä puolikkaalla, ovulaation jälkeisessä luteaalisessa vaiheessa.

”Puhdasta biologiaa”

“Sama primitiivinen aivojen osa, joka saa meidät juoksemaan henkemme kaupalla pakoon tiikeriä, yrittää saada naisen raskaaksi. Hedelmällisimpinä päivinään naiset ovat avoimempia intiimeille ehdotuksille ja saattavat peräti päätyä tekemään jotain, mitä he eivät kiertonsa muissa vaiheissa edes harkitsisi. Se on puhdasta biologiaa”, Canada.com-verkkolehden haastattelema seksuaaliterapeutti Sue McGarvie kommentoi tuoreimmassa Evolution and Human Health -lehdessä julkaistun tutkimuksen tuloksia.

Lue myös: Isät kaipaavat lisää seksiä

Muutkin merkit paljastavat ovulaation

Seksuaalisen halukkuuden lisääntyminen ei ole ainoa ulkoisesti havaittava ovulaation merkki. Pari vuotta sitten tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että ovulaation aikoihin naiset myös pukeutuvat rohkeammin kuin muulloin.

Ovulaation on arveltu lisäksi vaikuttavan kävelytyyliin ja kasvonpiirteiden pehmenemiseen. Lisäksi naisen puheen sävelkorkeuden on todettu nousevan hedelmällisinä päivinä.

Canada.com: Study links women’s fertility to romance

Mitä mieltä olet artikkelista?