Basal body temperature (BBT) eli aamulämpöjen mittaaminen paljastaa ovulaation ajankohdan! Moni nainen käyttääkin lämmön mittaamista apuna raskauden yrityksessä. Nyt VAU foorumin jäsenet kertovat, kuinka ovulaation metsästäminen käytännössä toimii. Tältä näyttää BBT-käyrä! 

Viimeksi päivitetty 2.2.2016


 


Ilman lämpöjen mittailua luulisin edelleen, että en ole ovuloinut.

Ovulaatiota metsästäessä aamulämpötilojen mittaaminen voi auttaa. Mutta kuinka mittaustuloksia pitäisi tulkita?

”Juuri ennen ovista lämmöt on matalat ja saattaa vähän laskea ovispäivänä. Heti oviksen jälkeen lämmöt nousevat. Lämmöt laskevat sitten juuri ennen kuukautisia tai niiden aikana. Jos ovista ei ole, niin lämmöt pysyvät alhaalla”, nimimerkillä Mannikka kirjoittava neuvoo.

”Kannattaa mitata suusta ennen (sängystä) nousemista”, Larissa puolestaan huomauttaa. ”Fertility Friend on kätevä, suosittelen! Ei tarvitse itse tulkita, onko lämmöt nousseet tarpeeksi, jotta ovis on ollut”, hän lisää.

BBT-käyrän tulkintaa

Mannikka on havainnut BBT-tekniikan käteväksi. Tässä käyrässä näkyy selvästi ovulaatioajankohta kahden punaisen katkoviivan risteymässä, joka osoittaa lämmön nousemisen peruslämmön yläpuolelle:

”Ovulaatio tapahtui 21. kiertopäivänä ja 30. kiertopäivänä raskaustesti näytti plussaa”, Mannikka selventää.

”Oppiipahan tuntemaan kehoaan”

Mannikkan raskaus käyrän kuvaamassa kuukautiskierrossa oli kuitenkin kemiallinen. Lämpöjen mittaaminen ei kuitenkaan ollut yhtä tyhjän kanssa:

”Hauska oli huomata, että lämpö nousi samana aamuna kun tein plussan. Ja sitten lähti lämmöt laskuun, kun alkio ei kiinnittynyt”, hän kertoo.

”Tykkään kyllä sinäänsä lämpöjen mittailusta, kun olisi voinut nytkin jäädä ovis tosi epäselväksi”, Mannikka toteaa.

”Olen samaa mieltä!” Larissa komppaa.

”Tässä ekassa letro-kierrossa selkeät ovis-oireet ja oviksen jälkeiset olot jäivät puuttumaan, joten ilman lämpöjen mittailua ovulaatiotestien ohella luulisin edelleen, että en ole ovuloinut.”

Oletko sinä mitannut aamulämpöjäsi raskautta yrittäessä? Onko mittaamisesta ollut hyötyä? Lue lisää ja keskustele aiheesta: BBT – basal body temperature

Mitä mieltä olet artikkelista?