Brittiläinen taiteilija Jamie McCartney sai 400 naista paljastamaan alapäänsä. Hän halusi näyttää, että kaikenlaiset häpykummut ovat normaaleja.

Viimeksi päivitetty 25.8.2018

Naisen alapää on kautta aikain kiehtonut ja kiinnostanut ihmistä. Mutta miltä se näyttää ihan oikeasti? Taiteilija Jamie McCartney oli väsynyt pornografian määrittelemään kuvaan naisten alapäästä. Hän päätti toteuttaa realistisen taideteoksen työstämällä kipsivaloksia aivan tavallisten naisten häpyhuulista. 

”Aloitin vuonna 2006 ja jatkoin projektia viiden vuoden ajan. Keskimäärin tein kaksi tai kolme kipsivalua viikossa”, kertoo Jamie McCartney.

Tältä näyttää normaali nainen

Yhteensä 400 naista kävi kipsattavana taideteosta varten.

McCartney korostaa, että taideprojektissa ei ole eroottista virettä.

”Tämä ei ole eroottinen teos. Halusin tuoda esiin, miltä tavalliset ihmiset näyttävät. Ja he näyttävät tosi hyvältä, fantastiselta!”, taiteilija hehkuttaa.

Lue myös: Äidin muodot: Miltä näyttää synnyttänyt nainen?

Kaikenlaisia naisia ​​vapaaehtoisina

Projektiin osallistuneet naiset tulivat vapaaehtoisina mukaan, itse asiassa McCartney oli hukkua myönteisiin vastauksiin. Hän halusi löytää vapaaehtoisia kaiken kokoisista ja ikäisiä naisista eri maista. Siinä hän onnistui. Yhdeksänmetrinen taideteos, johon kuulu 400 naisen ulkosynnyttimien painatukset, kantaa nimeä ”The Great Wall of Vagina.”

”Ei ollut vaikeaa saada vapaaehtoisia. Minulla oli ilmoitus omilla verkkosivuillani, ja joka viikko kaksi tai kolme naista halusi tulla mukaan projektiin.”

Nuorin mukana ollut oli 18-vuotias, vanhin 76-vuotias. Näyttelyssä on myös äiti ja tytär, identtiset kaksoset, transsukupuolisia, eräs nainen ennen ja jälkeen synnytyksen ja eräs nainen ennen ja jälkeen häpyhuulileikkauksen.

”Haluan taiteellani saada ihmiset pysähtymään, katsomaan ja kuuntelemaan. Teokseni on huomiota herättävä ja huumorilla höystetty, näyttävä keino saada esille se, miltä tavallinen nainen näyttää. Monilla naisilla on huolia liittyen sukuelimiinsä  – minulla oli ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä jotain asialle. Naisten alapää on yhtä monipuolinen kuin kasvot. Ja monet, erityisesti naiset, eivät tunnu tietävän sitä. Näyttelyn tarkoitus muuttaa naisten elämää, ikuisesti!”

Taiteilija haluaa, että voisimme tarkastella häpyjä vailla häpeää, kiinnostuneena erilaisista muodoista ja ominaisuuksista.

Naiset eivät tunnista omaa häpyään

”Yhteiskunnan on aika ”kasvaa” käsittelemään tämänkaltaisia kysymyksiä ja asioita, ja olen varma, että taiteella on siinä merkittävä rooli”, uskoo McCartney.Jamie McCartneyn mielestä liian moni nainen on tyytymätön alapäähänsä. "95 prosenttia naisista ajatteli, etteivät he ole sellaisia kuin pitäisi. Se on absurdia."

McCartney sanoo, että suurin osa naisista, jotka ovat osallistuneet projektiin, ei löydä ”omaa pimpsaansa”, kun he tulevat katsomaan valmiista taideteosta.

”Useimmat ihmiset eivät pystyneet sanomaan mikä painatuksista oli heidän. Monet ovat menneet vessaan kuvaamaan alapäänsä kamerakännykällä, sitten kiertämään näyttelyä kuva kädessä vertaillen ja toivoen löytävänsä oman painatuksensa. Jotkut ovat myös näyttäneet kuvansa muille galleriakävijöille ja pyytäneet heitä auttamaan löytämään hänet. Se on ollut oikeastaan ​​varsin viihdyttävää”, nauraa taiteilija.

Useimmat tunsivat ”alapäähuonommuutta”

Kun McCartneylla oli nainen ​​työhuoneessaan kipsivalussa, hän ei koskaan aloittanut itse keskustelua siitä, miltä naisen alapää näytti.

”Mutta naiset itse puhuivat siitä, mikä heitä mietitytti ja huolestutti. Monien mielestä häpyhuulet olivat liian suuret tai ”ei tarpeeksi siistit”. Jotkut olivat huolissaan siitä, että häpyhuulet ovat erikokoiset. Useimmat olivat vakuuttuneita, että mitä vähemmän hävyssä oli ulokkeita, sitä parempi. He osoittivat valoksista pienintä, ja kommentoivat sen olevan hieno.”

”Kuitenkin, kun vain viisi prosenttia häpypainatuksista on ”pieniä ja siistejä.” Olisi älytöntä sanoa, että 95 prosenttia naisista ei ole sellaisia kuin pitäisi! Se on absurdi ajatus – mutta ilmeisesti tällainen käsitys naisilla itsellään on”, taiteilija miettii.

Lue myös: Kunniamerkkejä ja rakkausarpia

Täydellistä pimpsaa ei ole!

McCartneyn teoksessa oli mukana nainen, joka kävi intiimialueen korjausleikkauksessa. Tätä suuntausta hän itse pitää kuitenkin huolestuttavana.

”Täydellisen hävyn hankkiminen leikkauksella on huolestuttava uuden sukupolven naisten suuntaus. Mutta en vastusta leikkausta – jokainen saa tehdä niin kuin haluaa – mutta haluan naisten ​​ensin näkevän miltä normaalit naiset näyttävät, ennen kuin he syöksyvät leikattavaksi. Leikkaus ei ole peruutettavissa. Monet naiset päätyvät emätinleikkaukseen saatuaan töykeitä kommentteja partneriltaan. Minulle on tärkeämpää, mitä ihmisillä on korvien välissä kuin mitä hänellä on jalkojen välissä. Jos alapääsi on kumppanillesi ongelma ja olet siksi aikeissa mennä leikkaukseen, kehotan: vaihda mieluummin kumppania!”, lataa McCartney.

Lue myös: Kauneusleikkauksella kuntoon raskauden jälkeen

Tästä videosta näet, kuinka valokset tehtiin:

Tutustu teokseen tarkemmin osoitteessa http://www.greatwallofvagina.co.uk/

Mitä mieltä olet artikkelista?