Toisten mielestä rintamaito kuuluu vauvaikäiselle, kun taas toiset suhtautuvat rennosti pari-kolmevuotiaankin imetykseen. Foorumiäidit kertovat, millaista kommentointia he ovat kohdanneet taaperoimetyksen tiimoilta - ja mitä itse ajattelevat asiasta.

Viimeksi päivitetty 12.11.2018

Imetys on aihe, josta lähes jokaisella on jokin mielipide. Taaperoimetys puolestaan saattaa kirvoittaa kärkkäitäkin puolesta- ja vastaan-kommentteja. Twisted kertoo foorumilla reaktioista, joita on kohdannut taaperoikäistä imettäessään.

”Monen reaktio on ”kukainen tyylillään” ja se on yleensä sellainen negatiivinen kommentti. Miksei voi sanoa ”ihana kun olet valinnut pitkän imetyksen”. Tuntuu ärsyttävältä kun se ”meitä on moneen junaan” kommentti on ihan kuin suoraan ois haukuttu. Onneks näitä on harvoin. Parhainta on ihmiset jotka sanoo että ”parasta ihmistaimelle” tai ”imetä vaan niin pitkään kun onnistuu”. Totta että jokainen tyylillään, mutta ei kukaan niin sano niille jotka lopettaa imetyksen ennen taaperoikää.”

Lapsi ihmetteli ikätoverin imetystä

Nimimerkki Aiarana kertoo oman taaperonsa ihmetelleen ikätoverinsa imetystä. Hän myös pohtii, miltä imetysmuisto tuntuu pitkään imetetystä lapsesta aikuisena:

”Minun lapseni on ihmetellyt, mitä kaveri tekee, kun juoksee äidin luo ja ottaa äidin tissin suuhun 😀 Lapsi 2,5-v oli kyllä hämmästynyt tapahtumasta. Jotenkin itsestänikin tuntuu melko oudolta ja epämukavalta nähdä niin isoa lasta imemässä tissiä… Miltähän näistä pitkään imetetyistä lapsista tuntuu, jos muistavat imetyksen vielä aikuisena?”

”4-vuotiasta tissillä katsoisin pitkään”

Moni kirjoittaja kokee, että imetys on jokaisen oma asia, eikä sen kestoa pidä kommentoida ainakaan suoraan asianosaisille. Nimimerkki elaffyn mielestä 2-vuotiaan imetys on normaalia, mutta tuplasti vanhempi imetettävä herättäisi jo kummastusta:

”Joku 2v:n imetys missä vain on minusta vielä ihan normaalia, mutta esim 4v lasta tissillä ostoskeskuksessa katsoisin minäkin ehkä jo hetken pitkään. Jokaisen oma asia imetys tai imettämättömyys kuitenkin on, eikä siihen etenkään näin täysin ulkopuolisena ole mitään syytä puuttua.”

Oletko sinä imettänyt taaperoikäistä? Mitä ajattelet aiheesta? Tule mukaan keskustelemaan: Taaperoimetys

 

Mitä mieltä olet artikkelista?