Texasilainen äiti Chelsea Graig pyysi äitiyteen erikoistunutta ammattikuvaaja Mae Burkea ottamaan kuvia hänestä ja kahdesta taaperoikäisestä tyttärestään. Koska tytöille tuli reissussa nälkä, Chelsea tandem-imetti tyttöjään. Burke kaappasi herkät imetyshetket kuviinsa.

Viimeksi päivitetty 11.4.2016

Tandem-imetyskuvat levisivät nopeasti ympäri maailmaa. Ne on julkaistu esimerkiksi yhdysvaltalaisessa Huffington Post -verkkojulkaisussa, englantilaisessa Daily Mail -lehdessä sekä lukuisissa muissa medioissa.Kuvat heijastavat valokuvaaja Mae Burken mukaan äidin ja lasten välistä vahvaa yhteyttä. Kaikki lukijat eivät kuitenkaan nähneet imetyshetkien herkkyyttä ja kauneutta.
Kuva: Mae Burke

Imetyskielteisyys ei tullut yllätyksenä

Kuvissa tandem-imettänyt äiti Chelsea Graig tietää toki, että osalla ihmisistä on jotain taaperoimetystä vastaan.

”Imetän nuorimmaista missä ja koska tahansa. Tein saman myös vanhemmalle, mutta nyt kun heitä on kaksi, imetän harvemmin julkisesti”, Chelsea Graig kertoo.

Toisinaan tulee vastaan tilanteita, jolloin Chelsea-äiti joutuu tandem-imettämään lapsiaan. Chelsean mukaan todellisen imetystilanteet eivät kuitenkaan tuota ylimitoitettuja reaktioita. Toisin kuitenkin kävi, kun Mae Burken kuvat julkaistiin verkossa. Kommentit lähtivät täysin käsistä.

”Ihmiset menettävät netissä käsityksensä siitä, että he puhuvat toiselle ihmiselle. Tämän kuvasarjajulkaisun jälkeen ymmärsin, ettei viestejä kannata lukea”, Chelsea kertoo.

Ymmärtämättömiä kommentteja

Pelkästään Huffington Post -lehden artikkeliin on jätetty lähes 200 kommenttia. Osa kommenteista on positiivisia, mutta valtaosalla on jotain ikävää sanottavaa Chelsealle.

”Tuo on niin VÄÄRIN. Minusta tuo on lapsen hyväksikäyttöä. Imetyksen pitäisi loppua 6-kuukautisena”, Carolyn Duhon kirjoittaa Huffington Post -lehden kommenttiosiossa.

Saman artikkelin kommenttiosuudessa Jason Keller puolestaan ihmettelee, miksi kaikki pitää jakaa. Hän vertaa imetystä masturbointiin.

”Minä voisin yhtä hyvin ottaa kuvan itsestäni runkkaamassa. Mutta ei! Sitä pidettäisiin loukkaavana. Mutta imetyksestä näköjään saa kyllä postailla”, Keller summaa ajatuksensa.

Kuva: Mae Burke

Kommentoija Ire Heather puolestaan voisi hyväksyä julkisen imetyksen, jos rintaan suhtauduttaisiin yhtä neutraalisti kuin käsivarteen.

”Ikävä kyllä rinnan julkinen esitteleminen YHTÄÄN MISTÄÄN syystä tarjoaa miehille masturbointia varten seksiobjektin ja exhibionistinaisille tekosyyn esitellä itseään” Heather kirjoittaa.

Kuva: Mae Burke

”Eivät tiedä mitään minusta ja lapsistani”

Chelsea luki ainoastaan ensimmäiset 3–4 viestiä. Se riitti hänelle.

”Ensimmäiset kommentit käsittelivät minua äitinä. Niistä heijastui imetystietämyksen puuttuminen. Lopetin lukemisen, kun kommenteissa käsiteltiin lapsiani”, Chelsea kertoo.

Chelsea ei voi ymmärtää, miten ihmiset voivat kohdella lapsia niin ikävällä tavalla – varsinkin silloin, kun tämä tekee jotain sellaista, mitä hän on syntynyt tekemään.

”Oli selvää, etteivät ihmiset tienneet mitään minun lapsistani eivätkä imetyksen roolista lasten elämässä. Vanhempi tyttöni on uskomaton. Hänestä tulee mahtava persoona. Hän luottaa itseensä ja omiin kykyihinsä. Mutta jos hän tarvitsee minua, olen aina hänen tukenaan”, Chelsea kertoo.

Lähteet: Daily Mail, Huffington Post

Kuva: Mae Burke

Mitä mieltä olet artikkelista?