Imetysliivit, herkkuja, korvatulpat… Sairaalakassin sisältö vaihtelee synnyttäjän mukaan. Foorumikäyttäjät kertovat, mitä he ottivat mukaansa synnyttämään lähtiessään.

Viimeksi päivitetty 1.5.2018

Jokainen ensisynnyttäjä pähkäilee, mitä kannattaisi pakata mukaan sairaalaan. Foorumikeskustelijat ovat yhtä mieltä siitä, että oleellisimpia tarvikkeita ovat ainakin kännykkä latureineen, imetysliivit ja hygieniatarvikkeet.

”Imetysliivit kannattaa muistaa, on nimittäin kipeät rinnat kun maito nousee ja liivit tukevat hyvin. Ja niihin saa sujautettua rauhoittavat kaalinlehdet :)”, kirjoittaa nimimerkki Aiarana.

”Tulpat korviin ja unta pollaan”

Aiarana vannoo myös korvatulppien nimeen. Ne päässä voi nukkua vauvojen itkussakin:

“Jos välillä mies on hoitamassa vauvaa, niin tulpat korviin ja unta pollaan! Lastenhoitohuoneesta kantautuu yötä päivää pienten vauvojen itkua, kun uudet vanhemmat yrittävät pikkuisia hoitaa.”

Vaatteita ja herkkuja

Moni keskustelija pakkasi mukaan myös vaatteita itselle ja vauvalle – kotiutumista varten ja muutenkin.

“Oli mukana: shampoo, hammastahna, hammasharja, hiusharja, perusrasva, vaatteita, vauvan vaatteet ja tavarat, mehua, kännykkä, laturi”, listaa nimimerkki Enni.

Myös herkut ja muut naposteltavat olivat oleellisia osalle keskustelijoista – joko itseä tai kumppania varten:

“Jättipussi pähkinöitä punnitse ja säästä kaupasta (mies söi ne jännittyneenä jo ennen synnytyssaliin siirtymistä) :D”, kertoo nimimerkki Superhero.

Kaksi kassillista rekvisiittaa

Joskus tavaran tarve tulee yliarvioitua. Suski75 pakkasi sairaalakasseja kaksin kappalein:

”Minulla oli kaksi kassillista rekvisiittaa cd-levyistä naposteltaviin ja villasukkiin, suurin osa täysin turhaa. Synnytystä ennen keskityin synnytykseen niin intensiivisesti, että kaikki ylimääräinen häiritsi, ja synnytyksen jälkeen olin niin väsynyt, että vain nukuin, söin ja huolehdin vauvasta.”

Juomapilli jäi puuttumaan

Entä mikä unohtui matkasta? Mille olisi ollut tarvetta? Suski75:n tavaramäärästä jäi puuttumaan yksi oleellinen tarvike: juomapilli.

“Nyt kun asiaa mietin, ainoa mikä puuttui, oli pilli. Eli synnyttäessä minulla oli hirveä jano, mutten pystynyt sängyssä selälläni maatessa juomaan mukista ja pillejä ei ollut, ja ylöskään en päässyt. Eli pillejä suosittelen ottamaan mukaan myös”, Suski75 kirjoittaa.

Mitä sinun sairaalakassistasi löytyi? Mikä oli tarpeellista, mikä turhaa? Mitä jäit kaipaamaan? Tule keskustelemaan aiheesta foorumille: Sairaalakassi

Mitä mieltä olet artikkelista?