Lasta ei voi helliä liikaa, sanotaan. Kussakin perheessä lapsia hellitellään hieman eri tavoin. Toiset suukottelevat suoraan suulle, toiset pussaavat vain poskelle. Millainen hellimiskulttuuri teillä on?

Viimeksi päivitetty 30.7.2018

Foorumilla pohditaan, mikä on sopiva tapa suukotella lasta: poskelle vai suoraan suulle? Asiaa kyselee nimimerkki Ilpuri, jota pussailtiin pikkulapsena niin poskille kuin huulillekin.


 


”Itse jotenkin olen kasvanut tuosta ulos, ja bakteerikammoista itseäni ahdistaisi tosi paljon jos joku muu kuin itse tai mieheni pussaisi tulevaa vauvaani suulle. Enkä sano että itsekään niin välttämättä tekisin, mietin vain. Kysymykseni nyt kuuluu, miten teidän perheissä pussaillaan?”

”Suulle pusuttelu kuuluu parisuhteeseen”

Rosalinalla on pussailun suhteen selvät sävelet: Vain puolisoa suukotellaan suulle. Rosalina ei soisi muidenkaan tartuttavan pöpöjä lapsiinsa huulille suukottelun kautta.

”Poskelle tms suukotetaan lapsia, mutta ei suulle. Miellän suulle pusuttelun kuuluvan parisuhteeseen. Ja karies-bakteerin tartuttaminen lapselle tieten tahtoen on viimeinen naula arkkuun mun ajatusmaailmassa.”

Suulle tai ei ollenkaan

Joskus pussailutapa ei ole vain vanhemmista kiinni. Lapsi voi päättää, että suulle suukottelu on ainut oikea tapa. Tätä mieltä on myös Ennin lapsi:

”Olen yrittänyt lapselle opettaa pussaamaan poskelle, kun hän on kova pussailemaan äitiä, mutta ei kelvannut. Hän haluaa pussata suulle tai ei ollenkaan. Varmaan tullut siitä, kun pussailee aina nukkejaan. Ei ole siis mistään nähnyt mallia eikä kukaan ole opettanut suulle pussaamaan.”

”En paheksu suulle pusuttelua”

Nimimerkki Suski75 ei suukottele lastaan suulle, mutta ei paheksu heitä, jotka toimivat toisin:

”Suomessa ei perinteisesti ole pusuteltu lapsia suulle, mutta monessa muussa maassa se on ihan normaalia. Meillä pusutellaan lasta paljon, mutta ei suulle eikä navan ja polvien väliin. Lähestulkoon kaikkialle muualle kyllä. En osaa paheksua suulle pusuttelua, itsestä se vain tuntuu väärältä ja toki mielessä pyörii myös kaikki pöpötkin. Itselläni on ihan riittävästi reikiä hampaissa, ja teen parhaani, että lapseni voisi sen välttää.”

Miten teillä pussaillaan? Entä miten suhtaudut suulle suukotteluun? Kerro näkemyksesi foorumilla: Lasten ja vauvojen pussailu

Mitä mieltä olet artikkelista?