Missä vauva nukkuu? Omassa sängyssä, vanhempien välissä vai jossain muualla? Tapoja on monia - pääasia on, että vauva ja muu perhe saavat tarpeeksi unta. Foorumiäidit kertovat, missä heidän vauvansa nukkuvat.

Viimeksi päivitetty 22.7.2018

Vauvoja on moneen lähtöön: toiset tuhisevat levollisimmin omassa sängyssään kun taas toiset tarvitsevat unessa pysyäkseen vanhemman välittömän läheisyyden. Towandan pienokainen kuuluu jälkimmäiseen ryhmään:


 


”Poika 8 kk on nukkunut alusta asti perhepedissä. Synnärilläkään hän ei suostunut nukkumaan omassa kopassa vaan huusi kuin syötävä, kunnes pääsi kainaloon. Siinä hän nukkuukin 12 tunnin yöunet ja herättää aamulla työntämällä sormet nenään ja naureskelemalla kun herään”, Towanda kirjoittaa.

Neljä perhepetiläistä

Nimimerkin ViidesVauva kaikki neljä lasta ovat nukkuneet perhepedissä. Silti viidennelle suunnitellaan pinnasängyn ostoa:

”Meillä on vauvat nukkuneet vieressä, ja kaikki kolme nukkui perhepedissä meidän kanssa kunnes neljäs syntyi eikä enää mahtunut kuin vauva ja sitten nukkuivat omissa sängyissä meidän makkarissa kerrossängyssä ja pienimmälle oli vielä sinne alta vedettävä vuodelaatikko. Tälle seuraavalle vauvalle ajattelin hommata pinnasängyn ja katsoa sitten miten menee.”

Omaan sänkyyn puolivuotiaana

Myös nimimerkin tiikeriLuukas esikoinen oli kainalossa tuhisija yksivuotiaaksi asti, mutta kuopus olikin toista maata puolivuotiaasta eteenpäin:

”Nuorempi nukkui myös vieressä, joskin siirtyi yöimetyksen loppumisen myötä 6,5kk iässä omaan sänkyyn ja viihtyi yöt pitkälti siellä, kun huomasi, että siellä on viileämpi nukkua kuin vieressä. Kävin vaan tuttia asentamassa joinain öinä.”

Puolison näkemys ratkaisi

Osa vanhemmista ei saa nukuttua kunnolla, jos sängyssä koisaa kolmas pyörä. Isintyttö kertoo, että puolison mielipide ratkaisi lopulta lapsen siirtymisen omaan sänkyynsä:

“Esikoinen ekat 2kk perhepedissä, siitä omaan sänkyyn ja 1v3kk omaan huoneeseen. Kuopus 5kk perhepedissä (en millään halunnut siirtää omaan sänkyyn, olis varmaan vieläkin mein välissä jos miehen mielipidettä ei ois kuunneltu) ja nyt nukkuu pinniksessä meiän huoneessa (ikää nyt puol vuotta). Tällanen järjestely on toiminu meillä tosi hyvin. Oon kyllä ton perhepedin kovaääninen kannattaja!”

Missä vauva nukkuu teillä: pinnasängyssä, kainalossa vai jossakin muualla? Ota osaa keskusteluun: Missä vauva nukkuu?

 

Mitä mieltä olet artikkelista?