Tuhannen taalan kysymys: Saako suklaarasian toisesta kerroksesta syödä, vaikka ensimmäistä olisi vielä jäljellä? Foorumiäidit kertovat näkemyksensä.

Viimeksi päivitetty 23.12.2018

Joulunviettoon kuuluu olennaisesti suklaa ja erityisesti suklaarasiat. Harva kuitenkaan pitää rasian jokaisesta konvehdista, ja usein tietyt konvehdit jäävätkin jäljelle parhaiden tehtyä kauppansa. Mutta saako suklaarasian toisen kerroksen korkata, vaikka ensimmäistä olisi vielä jäljellä? Towandan näkemys on selvä: Ei saa!


 


”Ei saa koskea! Kamala pettymys, jos joku on käynyt kähveltämässä alakerroksesta parhaat konvehdit. Mies ei uskalla kajota niihin, mutta töissä on joku ketku, joka sitä harrastaa”, Towanda kirjoittaa.

”Suklaat ovat syöjiään varten”

Suski75 on sen sijaan toista mieltä. Rasian kakkoskerroksen saa aloittaa, vaikka ensimmäistä olisi vielä jäljellä, sillä suklaa on syöjiään varten:

”Tottakai saa. Ei se ole syöjien vika, miten konvehdit tehtaalla asetellaan laatikkoonsa. Suklaat ovat syöjiään varten, ei toisin päin.”

Oma rasia kullekin

Konvehtidilemma koskee yleensä yhteisiä suklaarasioita. Ongelmaa ei tule, jos kullakin joulunviettäjällä on oma rasiansa. Vargynjan kotona asia on ratkaistu juuri näin:

”Onhan se pettymys, jos alemmasta kerroksesta on syöty hyvät kun saadaan päällimmäinen pois tieltä. Meillä on miehen kanssa yleensä kummallakin omat suklaat niin ei tule ongelmaa. Se on saanut näiden suhteen kummallisen kasvatuksen.”

Yhden roska on toisen aarre

Kätevää on myös, jos sattuu itse pitämään eniten juuri niistä konvehdeista, jotka eivät ole muiden mieleen. Nimimerkki Ginger nautiskelee mielellään muiden jättämät jämäsuklaat:

”Saa pihistää toisesta kerroksesta! Mä olen just se joka syö niitä rääppeitä jotka kaikki muut jättää. Tumma minttu, vadelmamarmeladi, ananas… Heh. En niistä muista sitten tykkääkään. Töissä ainakin oli joku tyytyväinen kun oli kaks rasiaa pöydällä joissa just jätetty noita kyseisiä kohvehteja ihan ku mua varten.”

Mitä mieltä sinä olet: Saako konvehtirasian toisen kerroksen korkata, vaikka ensimmäistä olisi vielä jäljellä? Kerro näkemyksesi foorumilla: Saako suklaarasian toisesta kerroksesta syödä

Mitä mieltä olet artikkelista?