Raskausaika voi olla nimensä mukaisesti raskasta, ja jokainen odottava äiti ansaitsisikin pientä hemmottelua. Mutta millaista se voisi olla? Foorumiäidit jakavat parhaat vinkkinsä arjen luksukseen.

Viimeksi päivitetty 26.9.2018

Odottavan äidin sisällä tapahtuu joka päivä ihmeitä, ja välillä tämä vaatii veronsa. Rentoutuminen ja mielihyvä ovat asioita, joita ei kannattaisi unohtaa etenkään raskausaikana. Mutta miten odottaja voisi hemmotella itseään? Nimimerkki MCecilia vannoo hieronnan nimeen:”Itse oon tykännyt raskausajan hieronnoista (spa-hieronta, joka on tarkoitettu raskaana oleville). Olleet ihan superrentouttavia. Aion käydä niissä vielä ainakin pari kertaa. Olen käynyt sellaisessa, jossa samassa myös kasvohoito.”

Hieronta oli odotusaikana myös nimimerkin Suski75 mieleen:

”Minä kävin hierojalla useammankin kerran, koska kroppaan sattui huonon nukkuma-asennon takia. Ja kävin myös jalkahoidossa ja käsihoidossa, vaikka en tuollaista muuten ole harrastanut.”

Hiusten värjäys raskausaikana jakaa mielipiteitä

Myös kampaajakäynti olisi monen odottajan mieleen, mutta hiusten värjäys raskausaikana mietityttää osaa äideistä. Sen turvallisuus jakaa foorumiäitien mielipiteitä. Äidiksisyntynyt ei halua värjätä hiuksiaan raskaana ollessaan:

”Väriaineista osa imeytyy aina ihon kautta verenkiertoon. Jokaisen oma päätös on se värjääkö hiuksiaan, mutta itse en ole hiuksia raskauden aikana värjännyt, enkä aio.. raskauden jälkeen ehtii kyllä. Olisko joku kiva leikkaus piristävä tai omasta mielestäni pienempänä pahana ne raidat? Jalkahoito ja siihen liittyvä hieronta tuntuvat itsestä aina kyllä ihan luxukselta.”

Lumissa puolestaan ei näe syytä olla värjäämättä hiuksia raskausaikana. Hän kertoo keskustelleensa asiasta kampaajien kanssa.

”Itsellä nyt 5 raskaus menossa. Jokaisessa raskaudessa (paitsi tässä) oon käynyt kampaajalla kerran värjäyttämässä hiuksia. Jokainen näistä ollut eri kampaaja ja aina varuiksi vielä kysellyt että onko ok värjäillä raskaana. Eivät mitään estettä raskaudelle ole nähneet. Hiukset vaan saattaa käyttäytyä kuulemma erilailla hormoneista johtuen. Itselläni hiukset käyttäytyivät normaalisti raskausajan kampaaja käynneillä.”

Lahjakortilla hemmoteltavaksi

Jos odottaja ei osaa itse hemmotella itseään, voi sen onneksi tehdä lähipiirikin esimerkiksi lahjakortin avulla:

”Minä sain raskausaikana joululahjaksi jalkahoidon. Se oli ihan kiva, kun ei itse ylettänyt varpaiden kynsiä leikata ja jalkoja pakotti seisominen. En ole muulloin käynyt jalkahoidossa. Hierojalla olen käynyt vuosia, myös raskaana, se oli myös mukavaa”, kirjoittaa Enni.

Miten sinä hemmottelit itseäsi raskausaikana? Entä uskaltaisitko värjätä hiuksesi odotusaikana? Ota osaa keskusteluun: Kuinka hemmotella itseäsi raskauden aikana

 

Mitä mieltä olet artikkelista?