Äitien mielenterveysongelmat on vaiettu aihe, josta kärsivät voivat kokea olevansa yksin. Tosiasiassa mielenterveyden häiriöt ovat yleisiä - myös äideillä. Vertaistukea löytyy foorumiltamme, jossa aiheesta voi keskustella anonyymisti nimimerkin turvin.

Viimeksi päivitetty 20.4.2018

Ahdistus, masennus, adhd, paniikkihäiriö… Mielenterveysongelmien ja -häiriöiden kirjo on laaja. Häiriöt ovat yleisiä myös äideillä, mutta ne eivät ehkä ole aihe, josta haluaa avata keskustelun hiekkalaatikon laidalla. Foorumilla asiasta voi keskustella anonyymisti, vertaistukea antaen ja saaden.

“Minun puolesta tervetuloa kaikki joilla jokin neurologinen häiriö tai mielenterveyshäiriö. Jakamaan tarinoita, etsimään vertaistukea tai vaikka kysymään neuvoa. Minusta avoimuus on ihanaa, oma taakka kevenee kun ei tarvi pitää kulisseja pystyssä”, kirjoittaa nimimerkki Lavinia.

“Huippua päästä vaihtamaan ajatuksia”

Samaa mieltä vertaistuesta on Viirivehka, joka kärsii kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

“Varsinkin nyt masentuneena omantoiminnan ohjaus on ihan tosi hankalaa nyt ja keskittymiskyky on reippaasti alentunut. Toivottavasti muutkin löytävät tähän ketjuun. Olisi huippua päästä vaihtamaan ajatuksia!” , Viirivehka kirjoittaa.

Raskaus pahensi oireilua

Ketjussa keskustellaan muun muassa siitä, miten raskaus ja äitiyden haasteet voivat pahentaa oireilua. Nimimerkki Rita29 kertoo paniikkihäiriöstään, joka on tasaisen vaiheen jälkeen alkanut pahentua raskauden myötä:

“Nyt kun oon raskaana, niin huomaan alkavani miettimään liikaa kaikenlaisia asioita ja sitten alkaa hikoiluttamaan, kun meinaa pieni paniikki iskeä.”

Konkreettista apua kohtalotovereilta

Vertaistuen ohella keskusteluketjussa voi antaa ja saada konkreettista apua kohtalotovereilta.

Lavinia kertoo, miten on saanut omat paniikkikohtauksensa kuriin:

“Opin sitte jotenki hillittemään niitä keskittymällä ajattelemaan että ”tää on vaan tätä, kohta menee ohi, koita hengitellä”. Ajattelen että se olo on ku iso ikävä kupla joka minut kahmasee ja oon ihan yksin sen sisällä, mutta se ei haittaa koska itestäni löydän voimaa sulattaa sen kuplan pois.”

Oletko sinä kärsinyt mielenterveyden häiriöistä? Tule vaihtamaan ajatuksia ja saamaan vertaistukea foorumille: Aspergerit, adhd:t, kaksisuuntaiset ja kaikki muutkin erikoiset tyypit

 

Mitä mieltä olet artikkelista?