Kun lapset roikkuvat lahkeissa, voi olla vaikea irtautua kuntosalille. Unohda levypainot ja kahvakuulat ja tartu taaperoon! Tehokkaaseen treeniin et muuta tarvitse.

Viimeksi päivitetty 13.7.2018

Mitä kauniimpi keli, sitä vähemmän tekee mieli lähteä kuntosalille. Välillä se on myös mahdotonta – kiitos aikasyöppöjen, joita lapsiksikin kutsutaan.Onneksi lasten kanssakin voi treenata. Ja kun sanon ”lasten kanssa”, en tarkoita että heidän katsellessaan, vaan kirjaimellisesti: Lapsen voi ottaa lisäpainoksi treeniin, vähän kuin kahvakuulan korvikkeeksi.

Mainio punnus

Eri ikäiset ja kokoiset lapset sopivat erilaisiin liikkeisiin, mutta oman kokemukseni mukaan taaperoikäinen on mainio punnus: sopivan painoinen moneen liikkeeseen ja pituudeltaan helposti käsiteltävä. Ja ainakin meidän tyyppimme nauraa sitä äänekkäämmin, mitä kovempi meno on.

Tänään tartuin taaperoon ja pyysin miestäni kuvaamaan muutaman tehokkaan liikkeen. Kokeile ihmeessä oman jälkikasvusi kanssa! Saat hien pintaan ja hymyn (ainakin lapsesi) huulille. Toistoja voit tehdä esimerkiksi 3 x 15 – tai niin kauan kuin lapsesi sattuu viihtymään punnuksenasi.

Pihatreeni taaperopunnuksella

1. Kyykky

Kyydissä on kiva istuskella, kun äiti kyykkää.

Nosta lapsi hartioillesi ja tartu häntä käsistä. Ota hartianlevyinen asento ja laskeudu alas niin, että polvesi ovat vähintään 90 asteen kulmassa  Ponnista takaisin ylös. Älä anna selkäsi pyöristyä.

2. Vauhtipunnerrus

Pieni polvien koukistus antaa voimaa vauhtipunnerrukseen.

Nosta lapsi kainaloista rinnallesi. Niiaa hieman ja ponnista takaisin ylös ojentamalla polvet sekä lantio. Nosta lapsi samalla suorille käsivarsillesi työntämällä voimakkaasti käsilläsi.

3. Etuheilautus

Tämä on taaperon mielestä hauskimpia liikkeitä.

Tämä on kahvakuulalla treenaaville tuttu liike. Asetu leveähköön haara-asentoon ja tartu lasta kainaloista niin, että tämän kasvot ovat sinusta poispäin. Vie lapsi jalkojesi väliin ja työnnä samalla lantiotasi taaksepäin. Ponkaise ylös työntämällä lantiotasi voimakkaasti eteenpäin. Muista pitää selkä suorana ja jännittää keskivartalo.

4. Istumaannousu

Lentokoneliike on taaperon mieleen.

Meillä tämä liike tunnetaan nimellä ”lentokone”, koska lapsi leikkii olevansa lentokone jalkojeni päällä heiluessaan. Anna lapsen kiivetä jalkojesi päälle ja tartu häntä käsistä. Laskeudu selinmakuulle ja nouse vatsalihasten avulla jälleen istuma-asentoon. (Tätä tehdään meillä paljon muulloinkin kuin varsinaisen treenin aikana, ja kuusivuotiaskin haluaa vielä leikkiä lentokonetta.)

5. Lankku

Lankku kahdella tapaa.

Asetu päinmakuulle kyynärvarret maata vasten, jalat hartioiden leveydellä ja varpaat alustassa. Anna lapsen kiivetä selkääsi lisäpainoksi. Voit tehdä lankun myös suorin käsivarsin. Pidä koko keho suorana ja pysy asennossa oman kuntotasosi mukaisesti esimerkiksi puoli minuuttia tai minuutti. Toivo, että lapsesi pysyy suht koht aloillaan.

Treeni-iloa!

Kuka siellä?
Uusperhesadun takana on – kukapa muukaan kuin – uusperheellinen Satu. Sadun lisäksi perheeseen kuuluu neljä lasta, aviomies ja jättikani nimeltä Osku Palomies. Blogissa kurkistetaan uusperheen elämään ja pohditaan vanhemmuuden moninaisia teemoja. Tsekkaa myös instagramista @uusperhesatu

Lisää Uusperhesatulta:

Muita tämän lukeneita kiinnostivat myös:

 

 

Mitä mieltä olet artikkelista?