Odottelen jo malttamattomana vatsan kasvua, ja odotusvaatteisiin siirtymistä. Mutta miksi L/XL-kokoiselle odottajalle on niin paljon vähemmän tarjontaa, kuin medium-mirkuille?

Viimeksi päivitetty 14.5.2018

Arvostan vaatteissa monipuolisuutta, ja sitä että niitä voi käyttää mahdollisimman kauan. Onneksi olemme päässeet pitkälle siitä ajasta, jolloin odottajan tuli näyttää kaapuun pukeutuneelta Muumimammalta, ja vatsa ei saanut näkyä. Niinpä raskausvaatteiden tuoma uusi vaatevaihe tuntuu kutkuttavalta ja kiinnostavalta.

Mistä vaatteet minulle?

Vaatteita etsiessäni olen törmännyt kuitenkin sangen outoon ilmiöön: kokoisilleni L/XL-naisille on markkinoilla huomattavasti vähemmän odotusvaatteita kuin mallimuottiin sopiville. Ehkä isokokoisten naisten ei ole tarkoituskaan raskautua ja hankkia lapsia?

Lisäksi olen hieman tavallista pidempi, ja malliltani roteva, joten vaatehankinnat eivät ole koskaan olleet sieltä helpoimmasta päästä.

 

Piilomaha pelastaa

Pelastuksekseni on koitunut se, että raskausmahani on edelleenkin hädin tuskin huomattavissa, vaikka raskausviikkoja on kasasssa jo 17.

Pystyn ostamaan edelleen kaupasta ”tavallisia” vaatteita, joissa on hieman väljempi leikkaus vatsan kohdalla. Menee siis varmasti vielä viikkoja, ennen kuin tarvitsen varsinaisia odotusvaatteita.

Onneksi on nettikirppikset

Kun hankittavaa on paljon, ja rahat ovat tiukilla, miten hankkia odottajalle vaatteita edullisesti? Ystävieni kanssa en pahemmin voi odotusvaatteita vaihdella, sillä olemme kaikki hyvin erikokoisia. Onnekseni löysin somen ihmeellisestä maailmasta odottajien kirpputoriryhmiä, joissa on melko edulliset hinnat.

Ja sieltä löytyy usein myös niitä hieman isompia kokoja. Vatsani kasvu ajoittuu todennäköisesti kesään, ja kesällä on tietenkin ihana pukeutua mekkoihin! Niitä löytyikin kirpputorilta kiitettävästi, jes!

Milloin tavallisista vaatteista raskausvaatteisiin?

Nykyään odotusvaatteet onneksi ”muovautuvat” hyvin raskauden eri vaiheisiin. Joten raskauden alkupuolella käytetyt odotusvaatteet joustavat kasvavan vatsan mukaan loppuraskauteen saakka, ja osaa paidoista voi käyttää myös imettäessä.

Mietin, milloin olisi sopiva aika siirtyä odotusvaatteisiin? Milloin raskaus ”saa” näkyä? Olisi ihanaa näyttää muillekin jo pukeutumisellaan; ”tadaa, olen raskaana”.

Kuka siellä?
Isätön lapsi -blogia kirjoittaa 32-vuotias, yksin raskaana oleva, kumppaniton nainen eteläisestä Suomesta. Blogissa käydään läpi odotusajan onnea, yksin raskaana olevan arkea ja ajatuksia siitä, miten yhteiskunta suhtautuu yksin lasta odottavaan. Uuden pienen ihmeen laskettu aika 16.10.18. Tervetuloa mukaan raskausmatkalle!

 

Lisää Isätön lapsi -blogikirjoituksia:

Muita tämän lukeneita kiinnostivat myös:

Mitä mieltä olet artikkelista?