adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD


Synnytys on hurja kokemus, joka auttaa miestä luomaan omaa vanhemmuuttaan ja suoraa suhdetta lapseen. Suurelle isien enemmistölle osallistuminen synnytykseen on tärkeää, ja sitä se on heidän puolisoilleenkin.

Miehen tärkein tehtävä synnytyslaitoksella on tukea tulevaa äitiä. Synnyttäjän oloa voi helpottaa mm. selkähieronnalla, auttamalla häntä liikkumaan, tuomalla vettä ja ylipäänsä läsnäololla. Synnytyksestä ja isän roolista kannattaa puhua etukäteen, mutta ei pidä hämmentyä, jos suunnitelmat menevät laitoksella uusiksi.

Isän on hyvä kuunnella tarkasti kätilön puheita. Äiti saattaa myöhemmin haluta tarkan kuvauksen synnytyksestä. Kätilö pitää kyllä huolen siitä, että äiti ymmärtää tärkeät asiat, mutta isä pystyy tarvittaessa tulkkaamaan hänelle puolisonsa toiveita ja tarpeita esimerkiksi kivunlievityksen suhteen.

Synnytys ei ole isälle pelkkää äidin tukemista. Hän tapaa lapsensa silloin ensimmäisen kerran. Kontaktia voi luoda alusta alkaen osallistumalla vauvan kylvetykseen ja punnitukseen.

Joskus sektion jälkeen tai kesken monikkosynnytyksen äiti ei voi ottaa lasta rinnalleen, mutta isä voi niin ensiminuuteilla kuin myöhemminkin. Vastasyntynyt tunnistaa isänsä äänen, jota on kuunnellut raskauden aikana. Isän syli on hänelle turvallinen paikka, ja isälle ensimmäiset hetket vauvan kanssa voivat olla elämän kohokohta.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD


ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD
Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 0

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun