Kaikkea ei kannata hankkia valmiiksi. Vauvat ja vanhemmat ovat erilaisia, ja toiset kokevat täysiksi turhakkeiksi sellaiset varusteet, jotka ovat olleet toisille elintärkeitä.

Viimeksi päivitetty 29.9.2011

Vauvan ensimmäisenä elinvuotena vanhemmilta saattaa mennä valtavasti rahaa ”pakollisiin” hankintoihin. Toisaalta vauvan perustarpeet ovat aika yksinkertaisia. Hän tarvitsee ravintoa, lämpöä, riittävän hygieniatason ja paljon läheisyyttä. Vauva ei välitä vaihdetaanko vaippa sängyllä vai hoitopöydällä, mutta selkävaivaiselle isälle ero voi olla tuntuva.Varustelun maailmaan uppoutuminen on helppoa. Erilaiset turvakaukaloratkaisut ovat jatkoa auton lisävarusteille, lapselle saattaa joutua hankkimaan pinnasängyn lisäksi kokoontaitettavan matkasängyn, erilaisissa rattaiden renkaissa on vertailtavaa, keittiöön ilmestyy tuttipulloille lämmitintä ja mikrosteriloijaa. Kun pissa- ja kakkajutut ovat kerran ajankohtaisia, kestovaippojen hi-tech-materiaalejakin voi päätyä vertailemaan insinööritieteen näkökulmasta.

Kaikkea ei kannata hankkia valmiiksi. Vauvat ja vanhemmat ovat erilaisia, ja toiset kokevat täysiksi turhakkeiksi sellaiset varusteet, jotka ovat olleet toisille elintärkeitä. Vinkkien lisäksi kokeneemmilta voi kysyä lainaan sellaisia varusteita, joiden tarpeesta ei ole aivan varma.

Rahalla saattaa säästää aikaa, mutta pihistely vauvanvarusteissa ei ole välttämättä kovin vaivalloista. Tavara kiertää hyvin. Potkuhousut jäävät alkuun pieneksi paljon nopeammin kuin kuluvat puhki, joten vaatteitakin on helppo kierrättää suvun ja ystävien kesken tai ostaa ja myydä kirpputoreilla tai netissä.

Mitä mieltä olet artikkelista?