On olemassa varmoja merkkejä, joista tunnistaa pienen lapsen äidin. Ostoskärryjen heijaaminen ja maidosta kastuva paidanetumus ovat vain jäävuoren huippu äititunnusmerkkien pitkässä listassa.

1. Sinusta on aivan normaalia liikkua kotona paita auki, vaikka paikalla olisi vieraita. Tiheiden imetysten vuoksi paidan napittaminen on liian vaivalloista ja arkojen rinnanpäiden vuoksi se voi olla myös liian kivuliasta.


 


2. Heijaat ostoskärryjä ja hytkyttelet itseäsi aina, kun joudut seisahtumaan hetkeksi. Tavasta on erittäin vaikeaa päästä eroon, vaikka yrittäisit.

Toivot syntymäpäivälahjaksi korun sijaan maitopumppua, rintakumeja ja perusvoidetta.

3. Puhelet yksiksesi ääneen julkisilla paikoilla ja toistelet huomaamattasi yksikertaisia lauseita. Oudon käytöksesi tajutessasi teeskentelet olevasi juuri etänukuttamassa kotona olevaa vauvaasi handsfree -laitteen välityksellä ja nyökyttelet takaisin tietäväisen näköisenä vieressä hymyilevälle mummelille.

4. Muistat viimeisimmästä lomamatkasta lähinnä sen, millaiset wc:t ja lastenhoitotilat missäkin hotellissa ja museossa oli.

5. Vauvan kakan koostumus on mielestäsi sopiva ruokapöytäkeskustelun aihe jopa hienossa ravintolassa.

6. Ihmettelet, mikä kotonasi haiskahtaa eltaantuneelta juustolta ja huomaat lopulta olevasi itse hajun lähde. Parfyymin sijaan ominaistuoksusi on useista päivittäisistä suihkuista huolimatta happaman maidon, vauvan oksennuksen ja hormonihien hienostunut yhdistelmä.

7. Kompuroidessasi liukkaalla kadulla suustasi pääsee kirosanan sijaan huudahdus ”hoppeliskeikkaa”.

8. Ruokaostoksilla ollessasi ajattelet vauvaasi, minkä seurauksena paidanetumuksesi kastuu rintamaidosta. Äkillistä vuotoa peitellessäsi päädyt kasaamaan syliisi sekalaista tavaraa lähimmästä hyllystä ja luikit tavararöykkiön turvin kaupan huivihyllyn kautta kassalle.

9. Toivot syntymäpäivälahjaksi korun sijaan maitopumppua, rintakumeja ja perusvoidetta.

10. Tutut lastenlaulut saavat sinut liikuttumaan kyyneliin. Esimerkiksi pienen kulkijan seikkailut laulussa Ihme ja kumma kuuluvat yllättäen mielestäsi maailmanhistorian koskettavimpiin tarinoihin.

11. Kehittelet mielessäsi valmiiksi napakoita vastauksia ihmisille, jotka uskaltavat kommentoida julki-imetystäsi. Vaikka tilannetta ei tulisi koskaan eteen, on parempi olla valmiina puolustamaan lapsen oikeutta ruokailla missä ja milloin hän sitä tarvitseekin.

12. Alat tosissasi harjoitella levitaatiota, jotta onnistuisit nousemaan sängystä herättämättä juuri viereesi nukahtanutta vauvaasi.

13. Otat vauvan nukahdettua hyvän kirjan käteesi ja asetut mukavaan makuuasentoon sohvalla. Seuraava havaintosi on, kun kirja kopsahtaa otsaasi, sillä olet nukahtanut ennen kuin olet saanut luettua riviäkään tekstiä.

14. Riemuitset huikeasta vapauden tunteesta, jos onnistut saamaan molemmat kätesi vapaiksi esimerkiksi ruoan laittamisen ajaksi.

15. Saat yskänkohtauksen ja ymmärrät, miksi lantionpohjalihaksia kannattaa ihan oikeasti treenata synnytyksen jälkeen.

Mitä mieltä olet artikkelista?