Kakka ei katso aikaa tai paikkaa. Vaippaoperaation voi suorittaa melkein missä tahansa, mutta on tilanteita, joissa vaipanvaihto on vähintäänkin epäkohteliasta. Vältä vaaralliset tilanteet ja huomioi kanssaeläjät tämän listan avulla.

Viimeksi päivitetty 21.7.2013

1. Ravintolan tai kahvilan pöydässä

Vaikka osaisi vaihtaa vaipan kuinka huomaamattomasti tahansa, on ruokailupöytä ehdoton ei.  Ensinnäkin toimitus vie luultavasti ruokahalun lähipöydissä istuvilta ja toisekseen se on epähygieenistä. Ruoka ja ulosteet eivät kuulu yhteen. Varsinkaan ruokapöydässä.


 


Lue myös: Nolojen tilanteiden vauva

2. Lentokoneessa

Kuitenkin, jos matkustat lentokoneella vauvan kanssa, joudut luultavasti kokemaan vaipanvaihdon yläilmakehässä.

Vaikka lentokoneen wc on epäinhimillisen pieni kakkapyllyn pesemiseen, tee vaippaoperaatio ehdottomasti siellä. Viereisillä paikoilla istuvat kiittävät.

Lue myös: Lentomatka lapsen kanssa

3. Elokuvateatterin penkillä

Vauvakinot ovat ihania ja tervetulleita menopaikkoja pienten lasten äideille. Noudata kuitenkin käytössääntöjä ja mene vaipanvaihtopaikalle hoitamaan vaippahommat. Et halua, että seuraava penkinkäyttäjä joutuu kärsimään sinun jälkikasvusi sinappitahroista.

4. Liikkuvassa autossa

Tämä on sekä tyhmää, että vaarallista! Vaikka pienen kakkakoneen kanssa voi tuntua, että perille pääseminen vie pienen ikuisuuden, älä KOSKAAN vaihda vaippaa liikkuvassa autossa.

Lue myös: Takapenkki täynnä

5. Jonkun sohvalla – kysymättä ensin

Vauvoilla on tapana pissata kaaressa päällesi heti, kun avaat vaipan. Varsinkin, jos vaihdat vaippaa anoppisi valkoisella samettisohvalla. Usein parasta on hoitaa operaatio kylpyhuoneessa, pyyhkeen päällä.

Lue myös: Kenen pylly on ekologisin?

6. Tietokoneen läheisyydessä

Tietokoneen ja tärkeiden papereiden vieressä kannattaa olla varovainen, sillä samainen kaaripissa yllättää niin elektroniikan kuin asiakirjatkin.

7. Luentosalissa

Tuoreet äidit tuhisevine naperoineen ovat nykyään tuttu näky luentosaleissa. Mutta vaippahetkiä varteni, ja vartin tauko luennosta on ihan ok ottaa tiukan paikan tullen. Keskitypä siinä synkronisiin sekvenssipiireihin, jos vieressäsi istuva opiskelutoveri vaihtaa vaippaa pienelle haisulilleen.

Lue myös: Ensin kakka, sitten vauva?

8. Huonekaluliikkeen esittelysängyllä

Joku on tehnyt tämänkin. Ei näin!

9. Ostoskärryissä

Kuten yllä jo mainittiinkin, ruoka ja kakka eivät sovi yhteen. Kaupasta ostetaan ruokaa ja ostoskärryjä työntävät muutkin, joten ethän käytä niitä vaipanvaihtopöytänä. Etsiydy lastenhoitohuoneeseen, kiitos.

10. Julkisen liikenteen penkillä

Niin. Tarvitseeko tätä edes selittää? Junasta löytyy vessa, niin myös pitkän matkan busseista, ja muissa matka-aika tuskin on niin pitkä, etteikö vaippa voisi hetken olla pyllyssäkin.

Katastrofitilanteessa voit miettiä, jäisitkö pois kesken matkan ja jatkat reissua paniikkipysähdyksen jälkeen.

 

Olisiko sinulla lisättävää tähän listaan? Kerro yllättävimmät tai ällöttävimmät vaipanvaihtopaikat foorumillamme: Ällöttävin paikka vaipan vaihtamiselle?

 

Mitä mieltä olet artikkelista?