Ihmisen lisääntymiseen ja lisääntymiskilpailuun erikoistunut tutkija Gordon Gallup on esittänyt mielenkiintoisen teorian. Hänen mukaansa lapsen isän siemennesteen jatkuva nieleminen johtaa pienempiin raskauspahoinvointioireisiin. Lue, miten miestutkija perustelee väitteensä.

Viimeksi päivitetty 1.11.2012

Gordon Gallupin esittämän teorian mukaan raskauspahoinvointi johtuu äidin kehon reaktiosta vierasta geneettistä ainesta eli sikiötä kohtaan. Gallup pitää mahdollisena, että lapsen isän siemennesteen nieleminen totuttaisi äidin geneettisesti vieraaseen elementtiin.


 


Lue myös: Siimahännät kuriin

Aamupahoinvoinnin syy tuntematon

Gynekologi Alyssa Dweck pitää Gallupin esittämään teoriaa mielenkiintoisena. Hän kuitenkin muistuttaa, ettei aamupahoinvoinnin syytä tiedetä.

”Yleisesti hyväksytyissä tutkimuksissa aamupahoinvointi liitetään mahdolliseen sokeri- ja hormonitasojen epätasapainoon”, Dweck sanoo.

Sperman vaikutus pahoinvointiin ei saa varauksetonta tukea Dweckiltä. Hän ei neuvo äitejä juomaan spermaa ennen kuin siemennesteen hyödyistä on empiiristä näyttöä.

Lue myös: Kaunottaret saavat nopeimman siittiöt

Todellinen sperman ystävä

Gallup on noussut ennenkin otsikoihin hekumoimalla sperman positiivisista terveysvaikutuksista. Vuonna 2002 Gallup esitti teorian, jonka mukaan siemennesteen nieleminen vähentäisi masentuneisuutta.

Gordon Gallupin tunnetuin tutkimus on tehty jo 1970-luvulla. Silloin hän kehitti peilimenetelmän, jonka avulla on mitattu eläinten itsetietoisuutta.

Lähteet: NY Daily News, Daily Mail

Mitä mieltä olet artikkelista?