On asioita, jotka vain raskaana ollut ymmärtää. Kuten esimerkiksi, miltä tuntuu, kun joku jumppaa mahan sisällä. Ja kun aina on nälkä, kuuma ja vessahätä. Ja kun...

1. Synnytys on kauhun ja ilon hetki. Vain synnyttänyt nainen tietää, miltä täydellinen yhdistelmä epätoivoa, kipua ja onnea tarkoittaa.2. Kun ”aamupahoinvointi” kestää koko päivän, seuraavankin päivän ja lopulta koko raskauden ensimmäisen kolmanneksen. Odottaja tietää miltä tuntuu laskea, kuinka monta aamua on vielä jäljellä tätä oksetusta.

3. Terveyssiteetkö muka vain kuukautisia varten? Odottaja tietää, mitä tämä tarkoittaa. Atsiih!

4. Limatulppa! Jos et tiedä, mistä puhun, et todennäköisesti ole ollut raskaana.

5. Miltä tuntuu, kun rintojen tilalle ilmestyy valtavat melonit. Odottajalle tämäkin on aivan luonnollinen ilmiö.

6. Miltä hitaasti eteenpäin taapertavasta pingviinistä tuntuu? Pingviini ei sitä sinulle kerro, joten kysy raskaana olleelta naiselta. Hän osaa selittää liikkeen salat yksityiskohtaisesti, tai sitten tinttaa sinua.

7. Vauvat ”vain syntyvät”. Höpsis. Raskaana ollut nainen osaa kertoa, kuinka mahtavaa ja taianomaista on kasvattaa pieni ihminen oman kehonsa sisällä.

8. Elämäsi kivuliain tapahtuma on edessä! Mitä päässä liikkuu silloin, kun oikeasti toivoo ja odottaa sitä?

9. Odottajalla on usein kuuma – vaikka lämpötilaa laskisi pakkasen puolelle. Ei auta. Silti on kuuma. Ja kuumalla vasta onkin kuuma. Vain odottaja tietää, miten tehokkaasti vauvamaha lämmittää.

10. Olisiko mukava ravata vessassa 15 minuutin välein – koko hemmetin yön! Että miltäköhän tuntuu?

11. Itku pitkästä ilosta. Tai oikeastaan itku ei oikeastaan yhtään mistään ja ihan kaikesta. Odottaja ymmärtää, mistä tässä on kyse.

12. Koti järjestykseen. Kaapit kuntoon. Tapetit uusiksi. Siivoanpa autotallinkin! Nyt pistetään kaikki valmiiksi vauvaa varten! Oletko milloinkaan muulloin kokenut yhtä voimakasta tarvetta huolehtia kodista kuin silloin, kun olit raskaana?

13. Mitä saa syödä? Mitä pitää välttää? Mitä kaikkea pitää hankkia? Odottaja oppii tehokkaasti pitämään listoja päässään – tämä on hyväksi vauva-arkea silmälläpitäen.

14. Kuitu on tärkeää. Odottaja tietää kyllä miksi!

15. Miltä tuntuu, kun pieni ihminen hyppii virtsarakon päällä? Odottajalla on vahva mielikuva tästä epämiellyttävästä (mutta samalla suloisesta) tapahtumasta.

16. Miltä tuntuu saada isku mahaan – mahan sisäpuolelta. Kysy odottajalta!

17. Nälkä. Ihan koko ajan nälkä. Älä kysy odottajalta mitään, kun hän syö.

18. Miltä tuntuu rakastaa jotakuta, jota ei ole vielä edes tavannut. Vain odottaja tietää!

Mitä mieltä olet artikkelista?