Raskausajan hormonit saavat ihmeellisiä asioita aikaan. Yksiä tunnetuimpia oireita ovat hajuille herkistyminen ja mieliteot. Tammikuuksi 2016 vauvaa odottavat ovat saaneet kokea mieliteot ja ällötykset nyt omakohtaisesti. Eräs tuleva äiti kertoo huomanneensa, että kun jokin mieliteko iskee, niin se iskee kovaa. Samoin on myös kuvotuksen kanssa.

Viimeksi päivitetty 19.5.2015

”Mie olen huomannut, että kun jokin alkaa himottaa tai ällöttää, niin se sitten kanssa himottaa tai ällöttää ihan täysillä! Ja etenkään himo ei mene ohi ennen kuin on saanut maistaa”, nimimerkki Minttusuklaa kirjoittaa.


 


Minttusuklaa kertoo, että jo Fazerin suklaamainos sai vakavat himot päälle.

”Mietin ihan tosissaan, että lähtisinkö hakemaan Fazerin sinistä kilometrien päästä kaupasta, joka helatorstaina oli auki. Ja kun en lähtenyt niin tänään laskin töissä suunnilleen minuutteja siihen, että työt loppuu ja pääsee prisman karkkihyllylle”, hän kertoo.

Lue myös: Raskausajan mielettömät mieliteot

Yllättäviä himoja ja ällötyksiä

Tammikuun 2016 odottajat ovat saaneet huomata myös, että ennen inhottava ruoka-aine voi yhtäkkiä ollakin vastustamaton herkku. Ja toisinpäin.

”Täällä on nyt olleet himojen kohteena kaakao ja appelsiinimehu. Appelsiinimehu on vieläpä aiemmin kuulunut mun inhokkeihin”, Minttusuklaa kirjoittaa.

”Mulla oli alkuunsa himona vaahtokarkit. Mää en edes normaalisti tykkää niistä”, myös hellu94 kertoo.

”Kahvi on alkanut ällöttää. No eipä juoda sitäkään sitten enää”, mimi. toteaa.

Lue myös: Laku raskausaikana voi haitata lapsen aivojen kehitystä

Silakat yhteinen ällötyksen kohde

”Asiakas toi äsken mulle paistettuja silakoita! Voihan purjo mikä haju!” Wilbe päivittelee.

”Joo silakat ja niiden haju kuvottaa mua silloinkin, kun en ole raskaana”, Bettie kertoo.

”Nyt kun kesä on tulossa, niin tiedän, että yksi naapureista käy kalassa, ja sitten sitä hajua saa kestää n. 3 päivää kerrallaan. Kauhulla odotan, pystyykö tuonne rappukäytävään menemään ollenkaan”, hän kirjoittaa.

Silakka saa myös nimimerkillä Maajo kirjoittavan odottajan yökkäilemään. Esikoisensa raskausaikana Maajoa etoi jo silakoita aiemmin syönyt lanko – hän haistoi paistetun silakat jopa toisella puolella taloa!

”Hrrrrh, puistauttaa ajatella silakoita ja niiden hajua. En siedä edes sitä ei-raskaana, ja raskaana ollessa vielä vähemmän, hyi yök”, Maajo toteaa.

Mikä sinua ällöttää tai himottaa raskausaikana?

Löydä oma lasketun ajan ryhmäsi ja osallistu keskusteluun!

Mitä mieltä olet artikkelista?