Juuri plussanneet odottajat ovat bonganneet ensimmäisiä raskausoireita! Oireet eivät kuitenkaan aiheuta pelkkää iloa: kuukautisista tuttu juiliminen säikäyttää monen odottajan. "Toisin sanoen kaamee jännitys pyyhkiessä", nimimerkki KKoo kuvailee Vau.fi:n foorumilla.

Viimeksi päivitetty 14.10.2014

Jännitystä joka vessakäynnillä


 


Alkuraskaudesta menkkamaiset jomottelut säikäyttävät monet tuoreet odottajat, ja keskenmeno on monen pelko. Mitä jos kuukautiset ovatkin alkamassa? Mitä jos pönttöön lirahtaakin punaista?

Kesäkuuksi 2015 perheenlisäystä odottava KKoo kertoo, että vessassa käymisestä on tullut raskauden myötä vaikeaa.

”Toisin sanoen kaamee jännitys pyyhkiessä, voi tsiisus että ahistaa!” hän selventää.

Lue myös: Olenko raskaana?

KKoo kertoo, että esikoisesta hän teki positiivisen raskaustestin vasta reilusti sen jälkeen, kun kuukautiset olivat myöhässä. Hän ei siis edellisessä raskaudessa osannut kiinnittää huomiota ”menkkaoloihin”.

”Koska odotin menkkoja alkavaksi kuitenkin”, hän selventää. ”Nyt tuli selvä haamu jo dpo 9, selvä plussa seuraavana päivänä ja sitä seuraavana ja sitä seuraavana.”

Nyt KKoo:n raskaus on viikoilla  4+3.

”Miten tässä muka kestää nää alkuviikot, jos tää on jatkuakseen?”, KKoo ihmettelee.

Lue myös: Vuotoa vaikka raskaana?

Kiinnittymiskivut monien riesana

Kuukautismaiset alamahan kipuilut johtuvat yleensä alkion kiinnittymisestä ja kohdun kasvamisesta. Lähes jokainen odottaja kokee jonkinlaisia nippailuja alkuraskaudesta.

”Mulla on kanssa samanmoista menkkamaista jomotusta. Tissit on kipeytyny pikku hiljaa joka päivä enemmän. Tein tänään kp31/28 selvän haamu plussan”, Mymmeli83 kertoo.

”Kiinnittymiskivut viime vloppuna tuntui ihan menkkakivuilta, jonka jälkeen kun menin vessaan tuli pyyhkiessä kirkasta verta, mut sekin jäi siihen kertaan”, hän kertaa.

”Täällä kanssa muutama päivä ennen plussaa alko menkkaolot ja pe tein positiivisen testin joka oli kylläkin hailakka haamu. Itsellä kanssa huoli päällä kun jatkuvasti saa pelätä tuota vessassa käyntiä alkaako vuoto, mutta jospa se tästä”,  Naanuli pohdiskelee.

”Yksi keskeytynyt keskenmeno takana joten väkisin pelkää kokoajan pahinta”, hän harmittelee.

Lue myös: Tarkka raskaustesti voi johtaa harhaan

Oletko sinä löytänyt jo oman lasketun aikasi ryhmän? Tule keskustelemaan samaan aikaan odottavien kanssa: Odottajat – lasketun ajan ryhmät

Olenko raskaana?
Mitä mieltä olet artikkelista?