Pitääkö miehesi raskausmahaa seksikkäänä? Tuleeko pojastasi mahojen ihailija? Raskausfetismin syitä on ruodittu tuoreessa seksuaalitutkimuksessa. Lue jutusta, mistä maharakkaudessa on kyse.

Ruotsalais-italialaisessa tutkimuksessa selvitettiin miesten maharakkautta internetkyselyn avulla. Tutkijat ujuttivat kyselylomakkeen keskustelufoorumeille, joissa vaihdettiin seksuaaliviritteisiä kuvia raskaana olevista ja imettävistä naisista.

Netistä saatiin värvättyä 2200 miehen joukkio.

Kyselyssä selvitettiin, minkälaisista naisista osallistujat pitivät. Monet vastaajista kertoivat nauttivan seksuaalisesti sekä raskaana olevista että imettävistä naisista. Kysymyksissä tiedusteltiin myös velien ja sisarusten syntymäajat.

Lue myös: Seksipommi vai Muumimamma? 

Maha-altistus nuorena

Tutkijat löysivät selvän korrelaation sisarusten ikäeron ja miesten seksuaalisten mahamieltymysten välille.

Mitä lähempänä miehen nuoremmat sisarukset olivat hänen omaa ikäänsä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä mies piti raskaana olevia naisia seksikkäinä. Jos mies oli siis varhaislapsuudessaan katsellut äitinsä raskausmahaa ja imettämistä, oli hänen seksuaalisuuteensa muotoutunut mahaystävälliseksi.

Raskausmahan ja imetyksen sivusta seuraaminen vaikutti myöhempään seksuaalisuuteen ainoastaan, jos äiti oli raskaana tai imetti lapsen ollessa 1,5–5 -vuotias. Jos lapsi oli ylittänyt viiden vuoden rajapyykin äidin raskauden aikaan, yhteyttä ei ollut enää nähtävissä.

Lue myös: Seksuaalisuus vaihtelee raskauden eri vaiheissa 

Vain oma äiti kelpaa

Tutkijat selvittivät kyselyssä, oliko miehen lapsena todistama raskaus hänen oman äitinsä vai isän uuden puolison raskaus.

Selvisi, että vain omalla äidillä oli kyky tehdä lapsesta aikuisena mahojen rakastaja. Jos lapsi asui miehen uuden raskaana olevan puolison kanssa, yhteyttä ei syntynyt. Todennäköisesti tämä johtuu siitä, että tyypillisesti vain oma äiti luo pienen pojan päähän kuvaa naisista.

Tutkimus julkaistiin Sexual Medicine -lehdessä vuonna 2011.

Lähde: Psychology Today, The Journal of Sexual Medicine


Keskustele aiheesta foorumilla: Mies ja vauvamaha

Teksti: Jarkko Uro
Kuva: Crestock

Lue myös:

Onko orgasmi riski raskaudelle?
Seksihalut menivät - ja mies niiden mukana
Pakenetko sinä parisuhdetta äitiyteen?


Mitä mieltä olet artikkelista?  

JAA
Edellinen artikkeliIsä on äitiä tärkeämpi
Seuraava artikkeli”Ei minusta tullutkaan sitä seksin papitarta”