Sikiö liikehtii a potkii – ja joskus sitä ei kertakaikkiaan voi olla huomaamatta. Näissä videoklipeissä vauvamaha ottaa yllättäviä muotoja pienen ”alienin” tanssahdellessa kohdussa.

Viimeksi päivitetty 9.11.2011

 

Antaakohan tämä esimakua siitä, millainen tyyppi sieltä on tulossa…?

 

 

Jokaisella sikiöllä on oma yksilöllinen tapansa liikkua kohdussa: yksi on rauhallinen, toinen vilkas ja kolmas jotain siltä väliltä. Äidin tuntemuksiin sikiön liikkeistä vaikuttaa sikiön asento kohdussa: Vatsaan päin kohdistuvat liikkeet on helppo tuntea, selkään päin potkiminen taas ei saa aikaan yhtä voimakkaita tuntemuksia.

 

 

Jos sikiö on epätavallisen hissukseen jonain päivänä ja kaipaat pientä elonmerkkiä, kannattaa juoda jotain makeaa tai tönäistä vatsakumpua lempeästi. Voi olla, että sikiö nukkuu eikä reagoi, ja silloin kannattaa kokeilla hieman myöhemmin uudestaan.

 

 

Jokainen lapsi on oma ainutlaatuinen yksilönsä jo kohdussa. Ensimmäinen lapsesi saattoi liikuskella sikiöaikanaan aivan eri tavalla kuin seuraavat lapsesi. Kutsu isosisko –tai veli tervehtimään kohdussa liikkuvaa pikkusisarusta!

 

 

Eikö olisikin mukava voida näyttää lapselle kuvia tai video ajalta, jolloin hän oli vielä äitinsä masussa? Pidä siis kamera valmiina!

Mitä mieltä olet artikkelista?