Jos raskaus on toivottu ja odotettu, voi olla vaikeaa olla tekemättä testiä ennen aikojaan. Samoin yllätysraskauden kohdalla voi olla aikamoinen paine varmistaa tapahtunut mahdollisimman aikaisin, vaikka kuukautiskierto olisi epäsäännöllinenkin.

Viimeksi päivitetty 29.9.2011

Ei ennenaikaista tikkuun pissaamista tietenkään ole kielletty, mutta epävarmuutta se ei poista. Hyvin varhainen plussauutinen voi olla väärä hälytys, miinusmerkki johtaa monesti vain seuraavan testin ostamiseen ja kuumeiseen odotteluun. Oikeaan aikaan tehtynä raskaustestit ovat kuitenkin hyvin varmoja.Reaktiot testiin ja positiiviseen uutiseen ovat tietenkin yksilöllisiä. Jotkut isät odottavat tulosta vessan oven takana, toisille sopii aivan hyvin se, että äiti kelailee asiaa ensin itsekseen ja ilmoittaa raskaudesta hieman myöhemmin. Oli miten oli, äidillä ja isällä on nyt yhteinen, konkreettinen tieto, joka määrittelee sekä heitä yksilöinä että heidän keskinäistä suhdettaan jollain lailla koko loppuelämän ajan.

Vaikka vanhemmat eivät olisi taipuvaisia ylisanoihin, plussatestin jälkeen on hyvä hetki asettua kahdestaan alas, lounaalle, kahvipöytään tai sänkyyn, ja kuulostella omia ja kumppanin tuntemuksia sukupolvien jatkumoon asettumisesta ja aiempaa vahvemmasta sidoksesta puolisoon. Tai sitten testi lykätään kylpyhuoneen hyllylle ja jatketaan jo olemassa olevien lasten vaipparuljanssia, ruuhkautuneen kalenterin perkaamista tai muuta arkista.

Mitä mieltä olet artikkelista?