Jes, se on plussa! Toukokuuksi 2015 perheenlisäystä odottavat kerääntyvät nyt foorumilla. Tuoreet odottajat odottavat innoissaan raskausuutisten kertomista, mutta milloin raskaudesta uskaltaa kertoa ja miten? Lue odottajien suunnitelmat ja tule mukaan keskustelemaan samaan aikaan odottavien kanssa!

Viimeksi päivitetty 31.8.2014

Jee, meille tulee vauva!

Raskaudesta kertominen on aina yhtä jännittävää! ”Milloin ajattelitte kertoa lähimmäisille raskaudesta?” tuore odottaja Sirpula kyseleekin Vau.fi:n foorumilla.

Sirpula kertoo olleensa edellisten lasten kohdalla hätäinen raskaudesta kertomisen suhteen. Hän paljasti uutiset melkein heti plussaamisen jälkeen. Tällä kertaa Sirpula on päättänyt kuitenkin pitää raskauden salassa jonkin aikaa.

”Nyt odotamme np-ultraan asti ja sitten kerromme. Ajateltiin laittaa ultrakuvat kehyksiin ja kirjoittaa alle ’haikaran arvioitu laskeutumisajankohta 3.5.2015’, ja annetaan vanhemmillemme”, hän suunnittelee.

”Haluaisin huutaa koko maailmalle, vaikka en usko asiaa vielä itsekään!” nimimerkillä niisku kirjoittava odottaja iloitsee.

”Yritetään olla hissukseen ekaan ultraan asti ja varmistaa, että kaikki menee hyvin. Niin innoissamme ensimmäistä odotellaan, mutta silti takaraivossa raastaa pelko”, niisku kirjoittaa.

Lue myös: Arvatkaa mitä, meille tulee vauva!

Ristiriitaisia tunteita

Kaikki eivät odota raskausuutisten paljastamista yhtä innoissaan. Nimimerkki Mamushka pelkää kertoa uudesta raskaudesta keskenmenon jälkeen ja Saga-Maria jännittää läheisten suhtautumista raskausuutisiin.

”En ole uskaltanut sanoa kuin lähimmille ystävilleni, keskenmeno pelottaa etten osaa ja uskalla iloita. Mikään ole niin surullista kuin iloitset ja riemuitset koko maailmalle ja sitten käy ikävästi”, Mamushka kertoo.

”Vahingoista viisastuneena hys hys vielä pari kuukautta”, hän kirjoittaa.

Saga-Maria sen sijaan uskoo, etteivät hänen vanhempansa tule suhtautumaan raskauteen kovin positiivisesti.

”Mun vanhemmat ei haluaisi meille enempää lapsia. Kolmekin on jo ihan liikaa heidän mielestään. En kauhean kovalla innolla odota sitä keskustelua. Ilmeet ja kaikki huokaukset masentaa jo valmiiksi”, hän suree.

”Onneksi mä kuitenkin itse olen onnellinen perheestäni ja tiedän mitä haluan”, Saga-Maria toteaa.

Milloin ja kuinka sinä aiot kertoa raskaudesta?

Lue kaikki vastaukset ja juttele muiden samaan aikaan odottavien kanssa: Laskettu aika toukokuussa 2015

Mitä mieltä olet artikkelista?