Kun sinulla on suuria uutisia kerrottavanasi, haluat ehkä tehdä ilmoitushetkestä ikimuistoisen? Sen sijaan että vain pamauttaisit tiedon pöytään, kokeile jotain näistä luovista ja hassuista tavoista, jotka jäävät takuuvarmasti mieleen!

Viimeksi päivitetty 5.2.2020

Kun olet valmis kertomaan raskaudesta, tee se ikimuistoisesti! Tässä kymmenen hyvää ehdotusta siihen, miten voit kertoa suuren uutisen läheisillesi.Pulla uunissa. Sano se yhdellä tai useammalla leivonnaisella!

1. Pulla uunissa

Kutsu kyläilemään ne ihmiset, joiden haluat kuulevan uutisen. kun vieraat istuvat pöydän ääressä, käy vähäeleisesti laittamassa uuniin paistumaan yksi pulla. Laita munakello soimaan niin, että kun pulla on valmis, se kiinnittää kaikkien huomion. Kellon soidessa mene keittiöön, ota uunipelti ja pulla uunista ja totea suureen ääneen: ”Katsokaapas, mitäs meillä täällä onkaan?”

Odota sitä, kenellä vieraistasi on nopeimmat hoksottimet!

2. Lastenkutsut

Osta nippu lasten synttärikutsukortteja, joihin kirjoitat juhlapäiväksi lasketun aikasi ja kutsujan nimeksi vauvan työnimen. Osoitteeksi laita kotiosoitteenne. Voit kattaa kutsut ruokailemaan tulevien vieraiden paikkakorteiksi, ja tarpeen vaatiessa lähettää pari kuorta kauempana asuville postitse.

3. Kaksi punaista viivaa

Raskaustestiin piirtyvät kaksi samansuuntaista viivaa ovat vahvistus sille, että kohdussasi kasvaa uuden elämän alku. Ne ovat myös voimakas ja tunnistettava symboli – kenties haluat leipoa kakun, jonka koristeena on kaksi viivaa? Tarjoile se pöytään ja vihjaa, että luvassa on suuria uutisia.

4. Katuliituja ja kengät

Ota hieman tilaa asvaltilta, ja kaikkien perheeseenne kuuluvien henkilöiden kengät. Laita ne järjestykseen esimerkiksi näin: Isän kengät, ja niiden alla syntymävuosi 1985 – äidin kengät ja niiden alla syntymävuosi 1990 – ja viimeisenä pikkuruiset vauvakengät ja niiden alla vuosiluku 2021. Nappaa kuva kengistä ja lähetä se niille, joille haluat uutisen ilmoittaa!

5. Olet ollut upea *, nyt sinusta tulee *

Tilaa lähimmille sukulaisillesi ja ystävillesi esimerkiksi mukit tai teepaidat painatuksella. Tekstit kuten ”Olet ollut upea äiti, nyt sinusta tulee mummi” tai ”Olet ollut upea ystävä, nyt sinusta tulee kummisetä” ovat ainutlaatuinen tapa osoittaa elämäsi tärkeille ihmisille, että heillä on tärkeä rooli myös tulevassa elämänvaiheessasi.

Onko matkustelu se teidän juttunne? Hiekkaan piirretty lomamuisto ilahduttaa myös lähipiiriä!

6. Kerro se harrastusvälinein

Onko teillä yhteinen harrastus tai intohimo? Hankkikaa tähän harrastukseen sopiva lastenväline ja napatkaa kuva kokonaisuudesta: Laittakaa esimerkiksi polkupyöränne vierekkäin aitaa vasten, ja pyörien keskelle pieni kolmipyörä. Sukset hangella, konsolipeliohjaimet pöydällä, kolmet aurinkolasit hiekkarannalla…. mikä vain onkaan juuri se teidän juttunne! Näistä sommitelmista saa liikuttavia kuvia, jotka ovat loistavia tunnelmannostattajia myös vauva-albumissa.

7. Ujuta yllätys peliin

Jos peli-illat ovat perheellenne tuttua viihdettä, kerro raskaudestasi pelin sääntöjen puitteissa. Esimerkiksi Scrabblessa voit pyrkiä raskaus- ja vauva-aiheisiin sanoihin, Pictionaryssä piirtää raskauteen liittyviä kuvia, Aliaksessa ujuttaa uutisen sananselitykseen… Mieti suosikkipelisi sääntöjä ja heittäydy luovaksi!

8. Koru kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Tämä saattaa olla erityisesti tulevan isoäidin mieleen! Monet korusarjat tarjoavat kaulakoruja tai rannekoruja, joihin voi pujottaa helan tai lisätä tietynlaisen laatan lapsenlapsen merkiksi. Antamalla tällaisen korun tulevan isoäidin syntymäpäivänä tai vaikkapa joululahjaksi, saat hänet takuuvarmasti liikuttumaan – ja samalla muut perheenjäsenet kuulevat suuren uutisenne.

9. Pyykkiä luvassa

Kutsu ystävät tai perheenjäsenet illanviettoon. Pyydä juuri ennen juhlia jokaiselta kutsutulta yksityisviestillä ”Voisitko tullessasi tuoda hieman hajusteetonta pesuainetta?”. Kun juhlavieraat saapuvat paikalle, alkaa käydä ilmi, että jokaisella on pesuainetta tuotavanaan. Tässä vaiheessa voit paljastaa salaisuuden – pyykin määrä tulee taloudessanne kasvamaan melkoisesti!

10. Luo laskuri

Jos uutinen täytyy ilmoittaa viestin tai sähköpostin välityksellä, luo lasketun päiväsi mukaisesti laskuri (esim. hakukonehaulla ”Create countdown”). Keksi laskurillesi sopiva vihjaus, esimerkiksi ”Milloin poksahtaa?”,”Perhe Korhosen joukkueeseen saapuu uusi pelaaja” tai ”Haikara tekee välilaskun meille”. Laskuri pysyy tallessa ja sen avulla muutkin pystyvät seuraamaan tulevien kuukausien aikana sitä, kuinka pitkälle odotus on jo edennyt.

Mitä mieltä olet artikkelista?