Heinäkuuksi 2015 perheenlisäystä odottavat ovat kerääntyneet foorumilla! Riemunkiljahdusten lisäksi tuoreiden odottajien sisällä myllertää kaikki tunteiden kirjo. "Onko väärin olla myös hiukan järkyttynyt ja peloissaan?" juuri positiivisen testin tehnyt odottaja kysyy.

Viimeksi päivitetty 9.11.2014

Pelkoa ja iloa


 

 


Monesti alkuraskauteen liittyy jännitystä ja huolta, mutta ennen kaikkea tietenkin onnen tunteita, riemunkiljahduksia ja vatsanpohjaa kutittelevia ihania tulevaisuuden suunnitelmia. Toisinaan pelko kuitenkin saattaa ottaa vallan.

”Miten te voitte olla noin ihanan rauhallisia, iloisia ja onnellisia? Mä olen ihan puullapäähänlyötynä vieläkin”, tuore odottaja Sinuski kyselee kanssaodottajiltaan.

Sinuski kirjoittaa tuntevansa enemmän pelkoa kuin iloa.

”Pelottaa tuleva elämänmuutos kertakaikkiaan. Mies ottaa tämän kaiken vakaan levollisesti ja onneksi ymmärtää, kun mä rimakauhuilen. Tiedän, että kyllä tämä tästä, mutta olo on vaan niin epätodellinen. En ole mikään teini enää ja raskaus on suunniteltu, miksi siis panikoin?” Sinuski pohtii.

”Eilen tein positiivisen raskaustestin, joten kai se on pikkuhiljaa pakko uskoa todeksi. Hassua, mutta olin lähes vakuuttunut siitä, että enhän mä nyt vielä voi raskaana olla. Oireitakaan ei oikeastaan ole, tai ainakaan mitään mikä poikkeasi totutusta”, Sinuski kertoo.

Sinuski kertoo tehneensä raskaustestin ihan vain vitsillä – oikeasti hän uskoi, että jomotus mahassa enteili kuukautusia.

”Tein testin kaikenhuipuksi ilman miestä ja olin jo nakkaamassa tikkua roskiin, kun päätin tarkastaa sen ihan varmuuden vuoksi. Totta tosiaan, siinä näkyi hailakasti toinen viiva!! (Ja mä kun luulin, että olisin niitä naisia, jotka romanttisesti aavistavat sydämessään raskauden ennen testiäkin”, hän naureskelee.

”Olen aika sekaisin just nyt”, Sinuski tunnustaa.

Hän ei voi uskoa raskautta todeksi. Kyseessä on perheen ensimmäinen lapsi.

”Viime yönä en juuri nukkunut ja miljoonia ajatuksia risteilee päässä. Tiedän, että mun pitäisi olla kauhean onnellinen, kun näin nopeasti onnistuttiin, mutta onko väärin olla myös hiukan järkyttynyt ja peloissaan?”

Pelottiko sinua ensimmäisen raskauden alussa? Löydä oman lasketun aikasi ketju ja osallistu keskusteluun: Laskettu aika 2015

Mitä mieltä olet artikkelista?