Raskaudesta kertominen on jännittävää ja tunteellista, mutta siitä voi lisäksi tehdä myös hauskaa! Vau.fi:n foorumilla odottajat kertovat, kuinka raskaudesta kertomisen voi yhdistää hauskaan yllätykseen. Lue 7 hauskinta keinoa!

Viimeksi päivitetty 30.3.2015

1. Anna aivonystyröille työtä


 


Oivalluksen ilo yhdistettynä iloiseen uutiseen, mikäs sen parempaa!

”Me teetettiin ultrakuvasta Ifolorilla palapeli”, Nimimerkki Taruolento vinkkaa erikoisesta tavastaan paljastaa uutiset.

”Toisella paikkakunnalla asuva äitini oli käymässä ja menimme yhdessä ulos syömään. Siinä ruokaa odotellessa tuumasin, että ’sulle olisi pieni tehtävä’. Sitten palapelin palat sekaisin pöydälle ja kokoamaan”, hän kertoo.

”Ultrakuva ei muuten ole kaikista helpoin koottava – varsinkaan kuva ylösalaisin. Äitini ei ollut aluksi ollenkaan kartalla mitä tuleman piti, ja nopeammin hoksaava miestarjoilija meinasi paljastaa koko kuvion. Onneksi hän puhui englantia eikä oikein keksinyt sopivaa termiä kuvalle ja äitini puolestaan keskittyi kokoamiseen. Hätistelin tarjoilijan pikaisesti pois. Kuvan valmistuttua riemu oli melkoinen”, Taruolento iloitsee.

Lue myös: Arvatkaa mitä, meille tulee vauva!

2. Järjestä tietovisa

”Pyydettin molempien vanhemmat meille syömään, ja siinä lomassa pidettiin miehen kanssa tietovisaa. 30 kysymystä nippelitietoa, historiaa ynnä muuta. Viimeinen kysymys oli sitten raapustettu paperille. Lapussa luki: RV 5+5 LA 11.3”, Mewwi  kertoo.

”Siinä omat ja miehen vanhemmat vähän aikaa äimistelivät ja mietti ja pohti, ja sitten alkoi oma ätini kyynelehtiä ’tuleeko teille vauva?’

Lue myös: Vain odottaja tietää… nämä 18 asiaa selviävät raskauden salaklubissa

3. Lähetä oivaltava kuva

Ultrakuva on suloinen, mutta jo melko kulunut keino kertoa raskaudesta. Cedju ja Näpsy antavatkin persoonallisuuden näkyä ilmoitusluontoisissa kuvissaan.

”Me otettiin valokuva meidän kengistä ja rivin viimeinen pari oli vauvan tennarit. Sitten lisättiin Photarilla pari efektiä, syntymäpäivät meidän kenkien alle ja laskettu aika vauvan kenkien kohdalle. Siitä sai sähköpostiin kivan ilmoituksen”, Cedju kertoo.

”Itse olen miettinyt, että sitten kun joskus meillekin esikoinen tupsahtais, otettaisiin valokuva kolmesta peliohjaimesta ja lisättäis teksti ’player 3 has entered the game’. Ollaan miehen kanssa molemmat aika pelinörttejä oltu aina, ja molempien vanhemmat kyllä tietää sen”, Näpsy suunnittelee.

4. Viestitä vaatteella

Hauskat raskausaiheiset printtipaidat ovat olleet monen odottajan suosiossa. Be vei kuitenkin vaatteilla viestittämisen aivan toiselle tasolle.

”Esikoisen raskaudesta nousin ennen miestä sängystä ylös ja menin tekemään testin. Positiivisen tuloksen jälkeen otin tussin ja menin hiljaa ja varoen makkariin ja kirjoitin mieheni valkoiselle paidalle ’ISI -13 ❤’*, hän kirjoittaa.

”Puolen tunnin jälkeen hän heräsi ja meni vessaan aamupesuille. Hetken kuluttua hän huusi nimeni ja juoksi vessasta huutaen ’kulta, ooksä raskaana, ooksä raskaana?’ be kertoo yllätyksestään.

Toisen lapsen ilmoittaessa tulostaan be antoi tulevan isoveljen vaatetuksen puhua puolestaan, ja lähetti läheisille kuvan, jossa pojan paidassa luki ”isoveli”.

Lue myös: Mitä ylle raskausaikana?

5. Ujuta uutinen kahvipöytään

”Kutsuin porukat omille synttärikahveille ja tein tämmöisen kakun”, UllaMielikki kertoo.

”Hetken kesti että tajusivat, mutta sitten alkoikin hurja kiljunta”, Ullamielikki muistelee.

Sannamiia sen sijaan piilotti yllätyksen servetteihin.

”Me kutsuttiin aikanaan mun vanhemmat miehen synttärikahveille. Olin laittanu servettien väliin ultrakuvat. Ensin ei kumpikaan meinannu käyttää paperiaan, mut sit ottivatkin täsmälleen samaan aikaan servetit ja löysivät kuvat. Molemmat meni ihan hiljaiseksi ja sitten onnittelivat”, hän kertoo.

Lue myös: Tiedät että olet raskaana, kun…

6. Kerro se vihjaillen

Raskaudesta voi kertoa vähemmälläkin vaivalla hauskasti! ALotta ja Carnagan turvautuivat hienovaraiseen hupailuun.

”Miehen vanhempien luona käytiin ja ilmoitettiin, että ensi vuonna pitää joulupöytään kattaa yksi paikka lisää. Savolaisen kierosti ilmaistu, mutta hyvin meni perille”, ALotta
kertoo.

”Isäni toi tupaantuliaislahjaksi muuton jälkeen viinipullon, josta ’haeskelin eräpäivää’, että kerkeääkö mennä vanhaksi ennen avaamista”, Carnagan kirjoittaa.

Lue myös: Outoja mahakuvia – 13 kummallisinta otosta

7. Jätä hämmennyksen valtaan

Jos haluat kertoa uutiset hauskasti, mutta et tiedä milloin, nyt on sen aika! Kerro uutisesi aprillipäivänä ja jätä läheisesi hämmentyneiksi.

”Jos tästä kierrosta tärppää, niin voisin siskolle kertoa aprillipäivänä. Siinä sitten arvailisi oonko tosissani vai en”, Beisla suunnittelee.

Kuinka sinä kerroit raskaudesta läheisillesi?

Lue kaikki ideat ja jaa omasi: Hauskoja tapoja kertoa raskaudesta

Mitä mieltä olet artikkelista?