Juuri positiivisen testin tehneet tulevat äidit odottavat innolla ensimmäisiä raskausoireita. Oireettomuus lisää epätietoisuutta, kun raskautta ei vielä uskalla muutenkaan uskoa todeksi. "Niin odotan näitä oireita", tuore odottaja kertoo Vau.fi:n foorumilla.

Viimeksi päivitetty 26.8.2015

Tuoreet odottajat kokoontuvat nyt toukokuun 2016 odottajien ryhmässä innoissaan mutta epäuskoisina. Yksi aikookin tehdä uuden testin lähiaikoina, toinen taas odottaa kovasti raskausoireita.


 


Lue myös: Milloin raskausmaha alkaa näkyä?

”Olen onnellinen, mutta asiaa ei jotenkin osaa uskoa”

Nimimerkillä Ms. Bloom kirjoittavan odottajan raskaus on nyt viikolla 4+0. Ms. Bloom on onnellinen, mutta epäileväinen.

”Tänään tein toisen testin, ja vahvaakin vahvempi plussa. Asiaa ei jotenkin osaa uskoa, vaan odottan menkkoja edelleen huomenna alkavaksi. Mieskään ei usko, vaikka on molemmat testit nähnyt, ja vaikka selitin, että plussaa ei voi saada kuin raskaushormonista”, hän kertoo.

Ms. Bloomin ja hänen miehensä suvussa on ollut vaikeita raskauksia.

”Jotenkin pelkää pahinta, vaikka ei pitäisi. Liian läheltä joutunut seuraamaan. En voisi olla onnellisempi, mutta kuitenkin niin peloissani.”

Lue myös: Ennen raskaustestiä – näistä oireista tiedät olevasi raskaana!

”Ensimmäisessä raskaudessa ei ollut oireita”

Ms. Bloom kertoo odottavansa oireita innolla, sillä ensimmäisessä raskaudessaan hän ei tuntenut minkäänlaisia raskausoireita.

”Sen vuoksi epätietoisuus ja raskauden realistisuus vaivasi neuvolaan asti”, hän toteaa.

”Tänään tuli raudan maku suuhun. Olen myös kolme viimeistä yötä nukkunut tosi levottomasti ja pätkittäin, sekä ihan hillittömiä unia ollut. Normaalisti nukun tosi sikeästi. Kahtena viimeisenä yönä pitänyt nousta vessaan”, Ms. Bloom listaa oireitaan.

”Jeeee, yrjö tulisit nyt!” hän hihkuu.

Odotatko sinä innoissasi raskausoireita? Löydä oma lasketun ajan ryhmäsi ja vertaa kokemuksiasi samaan aikaan odottavien kanssa: Laskettu ajan ryhmät 2016

Mitä mieltä olet artikkelista?