Alkuraskaus on ihanaa, jännittävää ja riemun kiljahduksia täynnä, eikö? Se on kuitenkin myös outoa, pelottavaa ja hermoja raastavaa aikaa.

Viimeksi päivitetty 29.7.2015

”Vielä ei uskalla iloita””Eka testi tehty eilen ja ihan selkeä plussa piirtyi testiin”, Tiltti iloitsee Vau.fi:n foorumilla muiden tuoreiden odottajien kanssa Huhtikuisten odottajien ryhmässä.

Aivan huoletta Tiltti ei kuitenkaan vielä osaa olla, vaan hän jännittää edelleen testin paikkansapitävyyttä.

”Menkkojen pitäisi alkaa vasta tiistaina, joten kovin aikaisessa ollaan”, hän pohtii.

Samoilla linjoilla on myös Rouvaskainen.

”Vielä en uskalla ihan täysiä iloita, sillä vasta huomenna olisi kuukautisten alkamispäivä, mikäli pituus olisi sama 33 päivää mitä edellisessä kierrossa. Pelko kemiallisesta raskaudesta ja keskenmenosta on olemassa”, Rouvaskainenkertoo.

Lue myös: Ennen raskaustestiä – näistä oireista tiedät olevasi raskaana!

”Päässä pyörii nyt miljoona asiaa”

”Nämä on kyllä mieltä raastavia päiviä, kun suurehko mahdollisuus kemialliseen kuitenkin on aina tässä vaiheessa olemassa”, hän toteaa.

Tämä on Rouvaskaisen ensimmäinen raskaus. Hän kertoo, että päässä pyörii nyt miljoona asiaa.

”Itsellä on tällä hetkellä selkeitä menkkamaisia kipuja ja nyt vaan toivon että menkat ei tulisi… Sitä miettii kaikkia mahdollisia skenaarioita ja toisaalta myös asioita, joita tulee hoitaa ennen vauvan saamista. Kunpa sitä vain pystyisi tyhjentämään päänsä ja odottamaan rauhassa että jatkuuko raskaus”, hän toivoo.

Milloin sinä uskalsit iloita huoletta raskaudesta?

Löydä oman lasketun ajan ryhmäsi ja osallistu keskusteluun: Laskettu aika 2016

Mitä mieltä olet artikkelista?