Nainen voi tulla raskaaksi vain ovulaation aikoihin. Tarkoittaako tämä siis, että raskaudesta haaveilevalle riittää parin päivän sekstailu kuukaudessa?

Viimeksi päivitetty 23.10.2008

Yhdyntätiheys (tai siemensyöksyjen tiheys) saattaa vaikuttaa huomattavasti miehen hedelmällisyyteen: Australiassa tehdyn tutkimuksen mukaan jo muutaman päivän pidättäytyminen seksistä lisää sperman DNA-vaurioiden määrää.Vaurioiden arvellaan syntyvän, koska siittiöt ovat jumissa elimistössä liian kauan ja vahinko tapahtuu nimenomaan odotellessa. Huonolaatuinen sperma viivästyttää raskauden alkamista ja lisää keskenmenon riskiä alkuraskaudessa.

Kolme päivää riitti vaurioiden syntymiseen

Tutkimukseen osallistui 42 miestä, joiden kumppanit eivät olleet tulleet raskaiksi IVF:n avulla tai jotka olivat saaneet useita keskenmenoja.

Tutkimuksessa havaittiin, että jos miehet eivät harrastaneet seksiä kolmeen päivään, heidän siemennesteessään oli havaittavissa selviä DNA-vaurioita.

Päivittäinen seksi paransi sperman laatua selvästi

Viikkoa myöhemmin miesten sperma testattiin uudelleen, tällä kertaa sen jälkeen, kun miehet olivat harrastaneet seksiä joka päivä. Päivittäinen seksi vähensi DNA-vaurioiden määrää kolmanneksella. Siittiöiden määrä tosin väheni, mutta niiden hedelmöityskyky parani.

Tässä tutkimuksessa keskityttiin vain geneettisten vaurioiden määrään, eikä tutkimustuloksista sen vuoksi kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Lähde: Daily Mail: Having sex daily improves male fertility

Mitä mieltä olet artikkelista?