Lämmin, ihaileva, humoristinen, luottamuksellinen, sitoutunut, päättäväinen, arvostava, eroottissävyinen rakkaus. Näin Harri kuvaa tunteitaan puolisoaan kohtaan. Lue, miten rakkaus, parisuhde ja seksielämä kestää, kun perheeseen syntyy kolmas poikavauva.

Viimeksi päivitetty 27.3.2023

Harri on ylpeä kolmen pojan isä. Tuorein pikkumies on vain muutaman kuukauden ikäinen. Harri ei vaikuta kuitenkaan väsyneeltä pikkulapsiperheen isältä.


 


Harri, mistä tämä johtuu?

”Vauvat ovat aika kivoja. Niitähän voisi olla enemmänkin. Tosin en tiedä, kuka niitä silloin ehtisi hoitaa.”

Vitsailusta huolimatta Harri myöntää, ettei kolme lasta jätä paljoakaan sijaa parisuhteelle.

”Lapset nukkuu kuka milloinkin. Isommat käy koulussa. Vauvasta ei pääse hetkeksikään. Ei tosin ole tarvettakaan – vielä.”

Mikä on salaisuutesi?

”Kun olemme molemmat vauvan lähellä, olemme samalla tavalla toistemme lähellä. Välillä vauva nukkuu meidän välissä. Puoliso on äitiyslomalla ja minäkin olen kotona. Vietämme paljon aikaa yhdessä.”

Seksi oli aikaisemmin kortilla

Kun lapset ovat pieniä, seksiä harrastetaan tyypillisesti vähemmän. Synnyttäneet äidit eivät ole kaikista halukkaimpia seksiin, kun taas miehet eivät tyypillisesti koe vastaavaa kehollista ja henkistä mullistusta, joka johtaisi seksuaalisen halun vähenemiseen.

Seksin ja läheisyyden väheneminen johtaa toisilla jopa eroon. Onko Harri joutunut luovimaan haluttomuuden vastatuulessa?

”Kun isommat olivat pieniä, muistan, että koin, että seksiä oli aika vähän. Minua ei kuitenkaan häirinnyt määrä, vaan se, ettei toinen tehnyt alotteita. Se vaikuttaa fiilikseen. Mieli voi olla hyvin matalalla, jos ei koe olevansa haluttua seuraa.”

”Tilannetta on vain siedettävä”

Pikkulapsivaiheen seksiongelmiin on harvoin olemassa mitään lääkettä tai vippaskonstia. Yhteistä parisuhdeaikaa kun ei voi tilata. Halunkin herättely kiljuvan vauvan ja kakkavaippojen keskellä saattaa olla mahdotonta.

Joskus touhua on enemmän, joskus vähemmän. Niin kauan, kun tuntuu luontevalta, kaikki on hyvin.

”Tilanne oli silloin mikä oli. Sitä oli vain siedettävä. Onneksi puoliso kertoi minulle, että tämä on ohimenevää.”

Seksin täytyy olla Harrin mielestä luontevaa.

”Olemme aina toimineet sen pohjalta, mikä tuntuu mukavalta. Tilanteet muuttuvat. Joskus touhua on enemmän, joskus vähemmän. Niin kauan, kun tuntuu luontevalta, kaikki on hyvin.”

Viettele puoliso flirttailulla

Vaikka perheessä on tuore pikkumies, pariskunnan välillä on vipinää.

”Teemme molemmat aloitteita. Teen itse enemmän, sillä puoliso on väsynyt vauvan takia. Kaikki aloitteet eivät tosin ole tarkoitettu johtavan mihinkään. Kunhan pidän eroottista leikkiä yllä edes toivomatta sen johtavan seksiin.”

Haluan flirttailla puolisoni kanssa. Haluan, että hänellä on muuta mietittävää kuin raskausarpien murehtiminen.

Harri onkin todellinen pelimies. Hän tietää, miten synnyttänyt nainen vietellään.

”Raskauden jälkeen nainen voi olla epävarma omasta vetovoimastaan. Siksi haluan flirttailla puolisoni kanssa. Haluan, että hänellä on muuta mietittävää kuin raskausarpien murehtiminen.”

Vauva-aika voi olla ihanaa – myös miehelle!

”Me hihittelemme ja sanailemme lähes aina, jos ei ole isompaa huolta. Kuuntelemme paljon musiikkia ja tanssimme. Tuijottelemme vauvaa ja juttelemme isompien lasten kanssa.”

Juuri leikkimielisyys ja huumori ovatkin parisuhteen tärkein liima. Todennäköisesti se on ollut avain matkalla vastaan tulleiden vaikeuksien voittamiseen.

”Viihdymme huumorintajun takia yhdessä. Kun ennen ihailin, kun puoliso soitti poskea urpoille kadulla, nykyään huumori on kotona tapahtuvaa yhteistä sanailua. Juhlat ovat siirtyneet kotiin. Juhla on arjessa.”

Harrin nimi on muutettu.

Mitä mieltä olet artikkelista?