Lapsen syntymällä voi olla ennalta arvaamattomia vaikutuksia vanhempien seksielämään. Kahdenkeskisen ajan ohella myös halut voivat vähentyä. Foorumiäideillä lasten saaminen on vaikuttanut ennen kaikkea puolison haluihin.

Viimeksi päivitetty 24.11.2018

Lapsen syntymä pistää koko elämän uusiksi. Useimmiten se vaikuttaa myös vanhempien seksielämään – ainakin hetkellisesti. Kahdenkeskistä aikaa on lapsen myötä luonnollisesti aiempaa vähemmän, mutta myös halut voivat muuttua toisella tai molemmilla vanhemmilla. Vargynja kertoo omista kokemuksistaan foorumilla:

”Minusta minä olen ollut meillä niin ennen lasta kuin lapsen synnyttyäkin se aktiivisempi osapuoli. Isän haluihin taisi vaikuttaa synnytys toisaalta kanssa. Hänestä kun tuntui pahalta nähdä kuinka kärsin synnytyksessä.”

Miehen haluttomuus johti eroon

Myös nimimerkki Gingerin entisessä parisuhteessa lapsen syntymä vaikutti ennen kaikkea puolison haluihin, mikä olikin yksi syy eroon:

”Mulla ei halut muuttuneet mitenkään lapsen syntymän jälkeen. Olin kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen jo niin seksinkaipuinen että oli pakko. Ennenkin kyllä jo kiinnosti, mutten uskaltanut. Imetys ja vauvavuosikaan eivät vaikuttaneet millään tavalla minuun, haluja oli yhtä lailla kuin ennen lasta. Yksi eron syistäkin tämä oli, kun miestä ei enää lapsen syntymän jälkeen hirveästi kiinnostanut. Väheni vähenemistään ja lopulta loppui lähes kokonaan.”

Taustalla katolinen kasvatus

Samanlaisia kokemuksia on nimimerkillä Tips, jolla tosin miehen haluttomuus ei ole johtanut vakaviin ongelmiin parisuhteessa. Tips epäilee osasyyksi puolisonsa haluttomuuteen tämän saamaa katolista kasvatusta:

”Esikoista odottaessa miehen halut katosi eikä palautunut kuin lapsen ollessa 2,5v kun tehtiin kuopus ja siihen ne taas loppui. Rakkautta ja hellyyttä on paljonkin mutta aikaa ja halua ei. Taustalla varmaan myös koko elämän mittainen äitinsä saarna kuinka naista, etenkin pyhää äitiä tulee kunnioittaa (katolinen kasvatus), jo se että mentiin naimisiin aiheutti parin viikon tauon kun eihän vaimo voi olla haluttava ja äiti nyt varsinkaan.”

Lasten hoivaaminen vähensi haluja

Sen sijaan nimimerkillä Kultakutri&2karhua puolison halut säilyivät ennallaan lasten syntymän jälkeen. Kultakutrin omaan libidoon lasten syntymät ja pikkulapsiaika kuitenkin vaikuttivat:

”Miehen halut on pysyneet ennallaan koko ajan. Omiin lasten saaminen vaikutti kyllä. Lähinnä ehkä se, kun koko ajan oli joku (lapsi) iholla niin ei sit enää illalla jaksanut miestäkin siinä, oli pakko saada olla itekseen. Nyt kun lapset on jo vähän isompia eikä roiku mussa koko ajan niin halutkin on palautunu.”

Vaikuttiko lapsen syntymä sinun tai puolisosi haluihin? Muuttuiko seksielämänne radikaalisti? Osallistu keskusteluun foorumilla: Lasten syntymän vaikutus seksiin

Mitä mieltä olet artikkelista?