Oma lapsi on aina vanhemman mielessä. Yhä useammin lapsi on myös ikuisesti iholla, tatuoinnin muodossa. Tatuoija Jasmin Laurén kertoo, millaisia ovat lapsiaiheiset tatuoinnit.

Viimeksi päivitetty 9.4.2012

Helsinkiläinen tatuoija Jasmin Laurén on huomannut, että lapsiaiheisten tatuointien suosio on kasvussa.Enkeli suojelee lapsiviisikkoa Neeaa, Nooraa, Aleksia, Aapoa ja Ainoa.

”Aika moni asiakkaistani haluaa ottaa tatuoinnin, joka jollain tapaa liittyy omiin lapsiin. Lapsiaiheisen tatuoinnin ottaminen on myös selvästi yleistynyt viime vuosina. Yhä useampi vanhempi uskaltautuu nykyään tatuoimaan esimerkiksi lastensa nimet”, hän kertoo.

Varma valinta

Laurén näkee lapsiaiheisten tatuointien suosion syynä aiheen läheisyyden ja tietynlaisen riskittömyyden. Lapsen kunniaksi otettua tatuointia harvemmin kadutaan. Moni tulee tatuoimaan itseään vasta silloin, kun lapsia on kaksi tai useampi. Silti tatuoitavalle alueelle monesti jätetään vielä tilaa, jotta tatuointia voidaan tarvittaessa jatkaa.

”Lapset seuraavat vanhempiaan koko elämän ajan, tavalla tai toisella. Lapsiaiheisen tatuoinnin ottaminen on tavallaan varma valinta tatuoinnin haluaville.”

”Tatuoinnilla on erilaisia merkityksiä ihmisille. Moni haluaa nähdä muistutuksen lapsestaan koko ajan ihollaan. Toiset haluavat kantaa lapsensa tatuoinnin muodossa hautaan saakka, ja toisille taas tatuointi tuo mieleen tulee mukavia asioita lapsista. Itselleni lasten nimien etukirjaimet ihollani tuovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kukaan ei voi oikeastaan tietää, mitä kaikkea kenenkin tatuointiin on sisällytetty ”, Laurén pohtii.

Kukkia, perhosia, nimiä ja syntymäaikoja

Lapsiaiheisia tatuointeja ottavat niin äidit kuin isätkin. Millaisia kuvia ja tekstejä vanhemmat haluavat hakkauttaa iholleen?

”Tatuointia haluavalla on monesti itsellään mielessä jo visio tulevasta tatuoinnista, mutta heKukan terälehdissä lapset Ida ja Netta. eivät ole osanneet pukea tätä visiota kuvaksi. Tällöin tarvitaan ammattilaisen apua. Toisilla taas on jo kuva valmiina tai tekstiin tuleva fontti katsottuna, jolloin on tietysti helpoin siirtyä tuumasta toimeen”, Laurén kuvailee.

”Asiakkaanani on ollut isoisiä ja -äitejä, jotka ottavat tatuointiin lastenlastensa nimen. Tällöin yleensä kysymyksessä on ollut hartaasti odotettu ensimmäinen lapsenlapsi”, Laurén kertoo.

Lue myös:

Tatuoinnit ja raskaus
Lävistykset ja raskaus
Uniikkinimi ei unohdu

Mitä mieltä olet artikkelista?