Lee Min-kyongin silmät leikataan 12-vuotiaana suuremmiksi. Aasiassa luomileikkaukset ovat yleisiä. Niitä tehdään jopa vauvoille.

Viimeksi päivitetty 25.4.2012

Kiinassa ja Etelä-Koreassa tehdään valtava määrä silmäluomien leikkauksia. Leikkauksien tarkoitus on suurentaa näkyvän silmän pinta-alaa ja antaa länsimaisempi vaikutelma.Leikkaus ei ole sinällään suuri. Silmäluomiin tehdään viilto ja osa luomea poistetaan. Pienuudesta huolimatta leikkaus on kuitenkin aina riski. Toipuminen saattaa myös olla kivuliasta.

Olemme tottuneet ajattelemaan, että kauneusleikkaukset ovat aikuisia varten. Monet aasialaiset vanhemmat teettävät leikkauksen kuitenkin lapsilleen. Toisinaan leikkauspöydälle tuodaan jopa vauvoja.

”Tyttäreni tarvitsee etulyöntiaseman”

Lee Min-kyong on 12-vuotias balettitanssija. Hän kokee, ettei näytä riittävän kauniilta, sillä hänen silmänsä eivät ole länsimaisen näköiset.

Tyttö kertoo, että kaikki pitävät hänen silmiään liian pieninä. Hän ei kuitenkaan itse pyytänyt päästä leikkaukseen.

”On minun päätökseni, että hän menee leikkaukseen. Tässä yhteiskunnassa sinun pitää olla nätti, jotta saat etulyöntiaseman. Hän on minun ainoa tyttäreni”, tytön äiti Jang Hyu-hee sanoo.

Kunniaa perheelle

Leikkaukseen menijät eivät ajattele pelkästään kauneutta. Leikkausta pidetään sijoituksena omaan tulevaisuuteen. Ajattelutapa menee näin: Kun näytät enemmän länsimaiselta, saat paremman koulupaikan ja paremmat työpaikan.

Toiset puolestaan pitävät silmäluomileikkauksia ”oman rodun alentamisena”.

Tulevaisuuden turvaaminen isojen silmien avulla tekee ymmärrettäväksi sen, miksi toiset vanhemmat leikkauttavat jopa vauvojen silmät. Kiinassa ja Etelä-Koreassa on hyvin tärkeää, että lapsi menestyy. Vanhemmat tekevät kaikkensa sen eteen, että juuri heidän lapsensa toisi kunniaa koko perheelle.

Lähteet: CNN, Medscape

Mitä mieltä olet artikkelista?