Oletko koskaan miettinyt, miten miehet puhuvat raskaudesta? Askmen-sivustolla odottajat leimataan ilmavaivaisiksi finninaamoiksi.

Viimeksi päivitetty 20.7.2022

Miehille suunnatulla Askmen-sivustolla käsitellään esimerkiksi autoja, rahaa ja tietysti naisia. Sivustolta löytyy myös varoittava artikkeli, jossa käsitellään raskauden tuottamia muutoksia naisvartaloon.”Vaikka raskaus on ihmeellinen asia, siihen liittyy niin voimakkaita muutoksia, että ne saavat murrosiän näyttämään helpolta”, toimittaja Ryan Murphy kirjoittaa.

Murphy kehottaa miehiä ottamaan selvää, millaisia – myös vähemmän mairittelevia – muutoksia naisen kehossa saattaa ilmetä raskausaikana.

Raskausarvilta eivät välty edes rinnat

Artikkelissa iloitaan ensin raskauden aiheuttamista muutoksista vaimon kuppikokoon – mutta muistutetaan sitten, että hopeareunuksen sisältä löytyy tummanpuhuva pilvi.

”Kaikki muutokset vaimon bikinitäytteisiin eivät ole toivottuja”, Murphy julistaa.

Tämän jälkeen artikkeli ruotii rintojen värimuutoksia ja kuppikoon kasvusta aiheutuvia raskausarpia.

Pieruja, pieruja, pieruja

Murphy muistuttaa, että raskaana olevat naiset piereskelevät kaksi kertaa enemmän kuin normaali-ihmiset. Suolistotoiminnan muutos johtuu progesteronin erityksestä.

”Tämä hormoni vapauttaa vaimosi pehmeän lihaskudoksen suoliston liepeiltä ja näin ollen saa vaimosi kuulostamaan ja haisemaan siltä, että hän olisi tulossa chilinsyöntikilpailusta.”

Kuolaa

Useat raskaana olevat kärsivät hormonimuutoksien aiheuttamasta liiallisesta kuolanerityksestä.

”Kaikkien miesten unelma on, että nainen kuolaa hänen päälleen. Ja niin juuri käykin, kun nainen on raskaana”, Murphy ilveilee.

Jättijalat

Raskaana oleminen turvottaa. Turvotusta esiintyy kasvojen, käsien ja lopulta myös jalkojen seutuvilla. Jalkojen kohdalla turvotus johtaa usein siihen, että odottajan kenkäkoko kasvaa.

”Yleensä turvotus laskee naisen synnytettyä, mutta joillain naisilla jalka ei koskaan palaa alkuperäiseen kengänkokoon”, Murphy selvittää.

Finnejä ja polyyppeja

Raskaana nainen kylpee androgeenihormoneissa. Nämä hormonit puolestaan lisäävät rasvaisten yhdisteiden kehittymistä.

”Tämä saa vaimosi näyttämään paksuksi pamahtaneelta teiniltä”, Murphy kirjoittaa.

Raskaus aiheuttaa usein myös pieniä polyyppeja rintojen alle ja kainaloihin. Nämä johtuvat ihon liiallisesta kasvusta.

”Nämä läiskät eivät aina katoa synnytyksen jälkeen”, Murphy pelottelee miehiä.

Lähde: Askmen: Pregnancy body changes

Lue myös: 

 

Mitä mieltä olet artikkelista?