Kun kättelyt on kätelty, on aika haastatella muutamia avainhenkilöitä, maistella boolia ja tietysti tanssia. Nukkemaailman tapaan tanssilattialla tapahtuu myös siirtoja, jotka kelpaisivat saippuasarjan käsikirjoitukseen. Katso ihanat puvut ja yllätykselliset juonenkäänteet!

Viimeksi päivitetty 6.12.2020

Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa sinne kotikatsomoihin ja tervetuloa takaisin seuraamaan itsenäisyyspäivän vastaanottoa! (Ensimmäisen osan kättelyineen voit katsoa täältä)


 

 


On tullut aika käydä tutustumassa toimittajamme Inki Angervon johdolla muutamiin tämän vuoden kutsuvieraisiin ja tietysti kurkistaa tanssilattialle kun musiikin aika koittaa.

Inki, ole hyvä!

”Tervetuloa tänne Linnan juhliin minunkin puolestani! Aivan ensimmäisenä haastateltavana meillä on yksi illan upeimpien pukujen kantajista, Johanna Ala-Vuono. E-urheilijana mainetta niittänyt Vuono on hallitseva Starcraft II:n maailmanmestari ja tänä vuonna presidentinlinnassa ensimmäistä kertaa – miltä nyt tuntuu?”

– Upeaa olla täällä, kaikkihan me olemme lapsesta asti näitä juhlia seuranneet! Ja nyt pääsen oikeasti kurkistamaan miltä täällä näyttää.

”Miten olet selvinnyt alkuillasta pukusi kanssa? Se on aivan upea, mutta myös hyvin huomiotaherättävän kokoinen.”

– Rakastan tätä mekkoa! Onhan siinä omat haasteensa, mutta ainakin saan runsaasti henkilökohtaista tilaa. Halusin tänään runsaasti röyhelöitä, sillä yleensä aikani kuluu joukkueemme logolla varustetussa teepaidassa ja rennoissa farkuissa, hiukset ponnarilla. Haluan näyttää, että voit rakastaa prinsessahörsöjä, glitteriä ja poneja, ja silti totaalisesti ownata kaikki pelikentällä!

”Mutta hetkinen, mitäs täällä on meneillään? Jonkinlainen jälleennäkeminen! Suurlähettiläs Karen Cole, mitä tapahtuu?”

OMG, tämä ei ole todellista, siskoni Carol on täällä myös!! Mikä ihana yllätys.

– Karen! Surpriseee! Upeaa nähdä sinut täällä. Ja miten adorable tuo sinun mekkosi onkaan, stars and stripes!

– Se on! Minun tulee näistä väreistä mieleen aivan mieleen se ruokalappu, jota sinun oli tapana käyttää lapsena. Muistatko, kun kerran vedit sen päähäsi, ja lapun tasku oli täynnä spagettia?

Shut up, Karen!

Inki Angervon seuraan on tiensä löytänyt ihastuttava Helen Liljeström, joka valittiin vuoden lastentarhaopettajaksi.

”Helen, sinä ja muut varhaiskasvatuksessa työskentelevät teette upeaa työtä. Millaisia toivomuksia teillä on, jotta tilanteesta saataisiin entistäkin parempi?”

– Kiitos! Varhaiskavatuksen resurssit ovat tunnetusti erittäin tiukalla, joten toivoisimme tietysti, että ryhmäkokoja voitaisiin pienentää ja näin huomioida paremmin jokaista lasta yksilönä.

”Mitä ajattelit seuraavaksi tehdä?”

– Aion ehdottomasti hakea toisenkin lasillisen tätä Linnan kuuluisaa boolia! Erinomaisen maukasta tänä vuonna, ja juomapisteen luona näyttääkin olevan koko ajan väkeä jonoksi asti.

Ja viimeinen haastateltava ennen kuin on kiire jo kääntää katseet kohti tanssilattiaa! Puheenvuoron toimittajamme Inki Angervon kanssa näyttäisi saaneen päättämättömien puolueen Emmi Tuumija

”Hyvää itsenäisyyspäivää, Emmi Tuumija! Mitä itsenäisyys sinulle merkitsee?”

– Minulle se tarkoittaa sitä, että saan rauhassa tuumailla omia päätöksiäni kenenkään siihen vaikuttamatta. Saan tehdä oman taustatyöni, vetää omat johtopäätökseni, eikä kukaan pysty vaatimaan, että minun pitäisi ajatella tietyllä tavalla.

”Mainitsit tuossa aikaisemmin, että puvun valitseminen näihin juhliin oli sinulle haasteellista, ja jäi lopulta aivan viime tippaan. Mistä kiikasti?”

– En vain pystynyt päättämään!

Nyt on tanssin aika, ja Kaartin soittokunta virittelee soittimiaan. Presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio ovat siirtyneet tanssilattialle, sillä heidän odotetaan perinteiden mukaisesti johtavan muut kutsuvieraat valssiin. Tonava kaunoisen ensimmäiset säkeet alkavat leijailla ilmassa, Niinistö ja Haukio ottavat muutaman kolmitahdin keskenään, ja sen jälkeen muu juhlakansa lähtee liikkumaan tanssin mukana.

Näyttää siltä, että musiikin tuoksinassa myös parit tuntuvat vaihtuneen varsin monelta tanssijalta! Näyttelijä Ella Vienola on napannut parikseen influencerina tunnetun Jukka Puotisen – tästä kuhistaan keskustelupalstoilla ja keltaisessa lehdistössä huomenna! Päättämättömien puolueen Emmi Tuumija puolestaan näyttää tehneen valintansa, sillä kenraali Sakari Gunnerström on viihtynyt häntä tanssittamassa jo useamman tanssin verran!

Mutta mitä nyt tapahtuu? Samban rytmi on saanut tankotanssija Peppi Korhosen riehaantumaan, eikä koko kansan lempibaritoni Kimmo Laajalampikaan selvästi kykene pidättelemään itseään parketilla. Heillä näyttää synkkaavan todella hyvin, johan tässä itsekin kuumenee, kun tuota menoa katsoo!

Lopuksi presidentti Niinistö ottaa vielä muutaman tanssiaskelen vanhan ystävänsä, Bertta Kaarina Sydänmaan kanssa. Sitten on tanssit tanssittu ja aika sammuttaa kamerat täällä Presidentinlinnan puolella. Leikkisää ja tunnelmallista itsenäisyyspäivää kaikille!

Katso lisää kuvia instagramista: @atelier.tea.o.rama

Mitä mieltä olet artikkelista?