Tunnistatko ihmistyypin? "Oman lapsen syntymä on maailman upein ja voimaannuttavin tapahtuma! Täysien pisteiden prinsessamme syntyi helposti, kahden tunnin luomusynnytyksen jälkeen. Avauduin kuin lootuksenkukka, tunsin syvää rauhaa ja yhtäkkiä käärö olikin jo sylissäni imemässä rintaa."

Viimeksi päivitetty 1.7.2016

Me kaikki tunnemme ainakin yhden sellaisen: Täydellisen Someäidin. Hänellä on aina upeaa ja voimaannuttavaa sanottavaa kokemuksistaan lasten kanssa, kuvia lastenhuoneesta design-kalusteineen, eettistä slow-foodia syövät lapset ja aviomies, jonka lempiharrastus on mindfulness.Hänet tunnistaa esimerkiksi näistä päivityksistä:

Odotusaikana…

”Ihania uutisia kaikille rakkaille: Nyt on ne kriittiset 12 viikkoa täynnä ja meistä tulee keväällä ihan oikea lapsiperhe! Kuka olisi uskonut, että vain kuukauden yrittämisen jälkeen voi lykästää!!?”

”14 viikkoa täynnä:) Miten voi ihminen olla näin täynnä energiaa! Kaikki kaapit suursiivottu ja lastenhuoneen sisustuskin jo melkein valmis! Toissaviikolla oli tosin kerran ennen iltapalaa ontto olo vatsassa. Olikohan se sitä paljon puhuttua raskauspahoinvointia??”

”18. ihana viikko alussa! Näin se täydellinen vapaapäivä alkaa: Aamujooga, hyvä romaani ja ihanan energisoiva parsakaali-avokado-mansikka-smoothie. Leipomista harrastava rakas naapuri tuli vielä käymään ja toi raakasuklaakakkua viikottaiselle brunssihetkellemme. Ja kohta päivä jatkuu uimareissulla parhaan ystävän kanssa! Mitähän se spesiaali mahtaa olla, mitä mies lupasi illaksi?”

”Viimeinen kolmannes lähes lopuillaan! Aamuinen juoksulenkki aiheutti jo vähän mahan kipristelyä, joten parasta ottaa rauhallisesti huominen vapaaehtoistyöpäivä syrjäytymisvaarassa olevien lasten liikuntakerhossa.”

Synnytyksen jälkeen…

”Oman lapsen syntymä on maailman upein ja voimaannuttavin tapahtuma! Täysien pisteiden prinsessamme syntyi helposti, kahden tunnin luomusynnytyksen jälkeen. Avauduin kuin lootuksenkukka, tunsin syvää rauhaa ja yhtäkkiä käärö olikin jo sylissäni imemässä rintaa. Kaikki maailman pusut lapsen isälle, joka kävi Kiinassa opiskelemassa Gua Sha -hierontatekniikkaa synnytystä varten!”

”Kaikki kolme sylikkäin perhehuoneen sängyllä. Ihanaa, kun saa yhdessä keskittyä vain tähän kaikkein tärkeimpään, yhdessäoloon! En edes tiennyt, että sairaalassakin on olemassa huonepalvelu á la carte-listoineen.”

”Tämä meidän vauva on oikea luonnonlahjakkuus! Pikkuinen otti heti alkuun täydellisen imuotteen, eikä vieläkään ole mitään merkkejä tisujen ärtymisestä. Ja tosiaan: omalla maidolla on menty heti syntymästä lähtien!”

Vauvan kanssa…

”Ihana tulla vauvan kanssa kotiin! Vauveli tuhisee Pirjo-mamman nikkaroimassa kehdossa ja minä tankkaan keittiöön ilmestyneitä hedelmiä ja juuri leivottua kauraleipää. Ja voitteko uskoa: meille oli palkattu yllätykseksi kokki ja siivousapua kolmeksi kuukaudeksi, että saadaan rauhassa tutustua uuteen perheenjäseneen. Uskomattomia nämä rakkaat isovanhemmat!”

”Pilates tuntuu toimivan. :O Kuukausi synnytyksestä ja samoissa mitoissa, kuin ennen raskautta. Totta se taitaa olla, mitä puhutaan…terveellinen ruokavalio ja liikunta raskausaikana nopeuttaa myös raskaudesta ja synnytyksestä palautumista. No, ehkä geeneilläkin on jotain tekemistä asian kanssa. :)”

”Ollaan varmaan maailman onnekkaimmat 2kk vauvan vanhemmat! Pikkuinen nukkui jo viidettä yötä peräkkäin melkein kellon ympäri. Harmi, että oli pakko herättää nuppunen välissä syömään, mutta onneksi pikkuinen nukahti heti uudelleen. Samoin kuin äitikin :)”

”Neuvolassa kehuivat tyttösen kasvua ja hyväntuulisuutta. Paino ja pituus kauniisti käyrillään, eikä mitään allergioita ole ilmennyt. Tsemppiä kuitenkin siskon perheelle, eiköhän se koliikki pian hellitä.”

”Ensi viikonloppuna on vauvan yksivuotissynttärit ja kaikki rakkaat sukulaiset ja ystävät ovat tulossa! Ihanaa, kun saa leipoa kunnon porukalle! Kuinkahan monta tiramisukakkua pitäisi olla viidellekymmenelle hengelle?”

”Jee! Taas lauantai ja minun + miehen oma ilta luvassa. Lapset isovanhemmille hoitoon ja koko päivä kahdestaan. Mennäkö ensin yhdessä kiipeilemään vai suoraan kylpylään rentoutumaan? Hmmm..”

Taaperoikään tultaessa…

”Pikku Inkerin oma tahto alkaa nostaa päätään. Hienoa, että tytöllä on vähän sisua! Välillä koetellaan todenteolla rajoja, mutta kyllä isin ja äidin liittouma kestää. Onneksi sovittiin kasvatusperiaatteista jo seurusteluaikana ja otettiin selvää lapsen kehitysvaiheista. Helppo pysyä rauhallisena ja jämäkkänä, kun tietää miten tärkeä kehitystehtävä pikkuisella on meneillään.”

”Noniin, viikonlopun rapukestien tarjoilut ostettu. Aikamoinen määrä ruokaa tarvitaan 12 hengelle, mutta onneksi Inkerikin oli ostoksilla mukana. Uskomatonta, miten paljon kaksivuotias osaa jo autella kaupassa.”

”Näin meidän vanhempien johdonmukaisuus palkitaan: kolme karkitonta vuotta täynnä, eikä yhtäkään kaupankassaraivaria! :)”

”Mistä on ihanin arki tehty? Meillä se on tehty muskareista, sylittelykirjoista, pullataikinoista, taidekerhoista, yhteisistä lautapelituokioista ja kolmevuotiaan kanssa käydyistä filosofisista keskusteluista. Inkerin lempikirja onkin Sofian maailma.”

 

Mitä mieltä olet artikkelista?