Syksy tuo mukanaan pehmeät ja kauniit murretut sävyt, joita nähdään niin sisävaatteissa kuin myös ulkovaatteissa.

Viimeksi päivitetty 6.7.2022

Vauvalle kannattaakin hankkia syksyksi valikoima miellyttäviä, pehmeitä ja laadukkaita vaatteita, jotka kestävät toistuvia pesuja ja ovat helppoja pukea sekä mukavia lapsen yllä. Vauvanvaatteissa mukavuus ja kestävyys ovatkin ominaisuuksia ylitse muiden.

Materiaaliin ja sen laatuun kannattaa kiinnittää huomiota, sillä nopeasti likaantuvien vaatteiden on kestettävä lähes päivittäistä pesua. Vaatteiden tulee siten olla käytännöllisiä, mutta myös ennen kaikkea turvallisia. Lisäksi syksyksi kannattaa hankkia vaatekaappiin vaatteita, jotka sopivat myös ulkovaatteiden alle.

Vauvanvaatteiden syksyn 2022 värit ja kuosit

Syksy tuo mukanaan pehmeät ja kauniit murretut sävyt, joita nähdään niin sisävaatteissa kuin myös ulkovaatteissa. Kuosit ovat saaneet inspiraationsa pohjoismaisesta luonnosta ja eläimistä, jotka seikkailevat kauniissa sisävaatteissa.

Raidat ovat tietysti muodissa aina! Polarn O. Pyretin mallistosta löytyy myös monelle tuttuja ja rakastettuja raitavaatteita syksyn uutuusväreissä. Raitavaatteita on saatavilla koko perheelle, jolloin myös perheen pienin pääsee samistelemaan isompien sisarusten tai vanhempien kanssa. Nämä vaatteet toimivat niin yöasuina kuin myös arkivaatteina.

Pidennettävät bodyt – kasvavat lapsesi mukana!

Syksyn vaatteissa korostuu käytännöllisyys ja pitkäikäisyys. Polarn O. Pyretin useimmissa bodyissa on extrarivi neppareita haarassa, jonka avulla vaatteen käyttöaika pitenee. Näissä bodyissa on myös käännettävät resorit, joten hihat pitenevät ja siten vaate kasvaa lapsesi mukana.

Bodyjen jalansuut on ommeltu mukailemaan kehon luonnollista muotoa ja tiiviiksi jalan ympäriltä. Näin body ei hankaa reiteen ja vauva voi liikkua vapaasti. Bodyissa on lisäksi litteät, hankaamattomat tasosaumat, jotka ovat erittäin pehmeät ihoa vasten.

Windfleece-haalari suojaa juhannuksesta jouluun

Windfleece-haalarilla on erittäin pitkä käyttöaika Suomen säässä, sitä käytetään jouluna ja juhannuksena. Haalari on miellyttävä vaunuissa ja turvakaukalossa, sillä se on riittävän lämmin olematta liian kuuma.

Vauva pysyy lämpimänä myös ollessaan sylissä, koska materiaali pitää tuuleen ja hylkii vettä. Haalarin alle voi pukea sisävaatteet tai viileämmällä säällä pehmeän merinovillakerraston lämmittämään.

Pehmeää ja käytännöllistä – sukat, jotka pysyvät jalassa!

Vikkelistä ja liikkuvista jaloista sukat lähtevät helposti. Hyvä sukka pysyy jalassa, mutta ei kiristä nilkkaa tai säärtä. Polarn O. Pyretin vauvojen sukat ovatkin kuulemma ainoat, jotka oikeasti pysyvät vauvan jalassa. Moni kutsuukin PO.Pin sukkia yksinkertaisesti maailman parhaiksi sukiksi! Syksyn sukat sopivat yhteen sisävaatteiden sävyjen kanssa, ja siten niitä on helppo yhdistellä mielen mukaan.

Sukkien kaveriksi sopii pehmeät, GOTS-sertifioidusta puuvillasta valmistetut housut, jotka on hyvä pukea bodyn päälle, etenkin jos vauva syntyy vuodenaikana, jolloin ulkona on vielä viileää. Housuissa on erityisen pehmeät ja litteät saumat, jotka tuntuvat pehmeiltä vauvan herkkää ihoa vasten. Useimmissa housuissa on myös säädettävä vyötärö sekä resori lahkeensuissa, jotka voi taittaa ylös tai alas lapsen kasvaessa.

Mikä koko ja materiaali kannattaa valita?

Vauvanvaatteissa käytetyt materiaalit ovat korkealaatuisia, jotta ne täyttävät mukavuuden ja kestävyyden vaatimukset. Luonnonmateriaaleja pidetään vauvalle sopivimpana, sillä ne ovat ilmavia, hengittävät ja niissä on miellyttävä tuntu. Polarn O. Pyretin Baby-malliston kaikki puuvillavaatteet on valmistettu GOTS-sertifioidusta puuvillasta. Merkintä osoittaa, että tuote on vastuullinen läpi koko tuotantoketjun – raaka-aineen viljelystä valmiiseen vaatteeseen.

Hyvä muistisääntö on, että vaate ei saa olla liian kireä. Noin 3,5-kiloiselle ja 50 senttiä pitkälle vauvalle sopivat yleensä koon 50 cm vauvanvaatteet. Vauvojen koot saattavat kuitenkin vaihdella – joidenkin vastasyntyneiden vaatekoko saattaa olla 56 cm, ja pienimmät käyttävät kokoa 44 cm. Vauvalle ei kannata myöskään ostaa liikaa kasvunvaraa. Liian isot vaatteet voivat poimuttuessaan hangata tai painaa vauvan herkkää ihoa.

Lisäksi kannattaa valita vaatteita, jotka on helppo riisua vaipanvaihdon yhteydessä. PO.P suosittelee esimerkiksi haalareita ja housuja, joissa on napitus haarojen välissä tai pitkä vetoketju, joka helpottaa riisumista.

Tiesitkö muuten, että liittyessäsi Polarn O. Pyretin jäseneksi saat tervetuliaisetuna 20 % alennuksen koko ostokerrasta? Lue lisää ja liity jäseneksi täällä.


Mitä mieltä olet artikkelista?