Suomalainen kesäsää on usein vaihteleva – yhtenä päivänä aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja seuraavana sataa vettä. Siksi voi olla vaikeaa tietää, millaisia vaatteita kannattaa pitää lasten kesävaatevalikoimassa.

Viimeksi päivitetty 13.5.2022

Polarn O. Pyretin Suomen markkinointivastaava Heini Pekkala auttaa meitä vastaamaan eräisiin vanhempien yleisimmistä kysymyksistä, jotka liittyvät lasten ja vauvojen kesävaatteisiin.

Mitä pitää huomioida, kun ostan kesävaatteita lapsille?

”Auringolta suojaavat vaatteet ovat kaiken A ja O – pitkät hihat ja päätä suojaava lippalakki tai aurinkohattu. Vilpoisat, kevyet ja ohuet vaatteet ovat myös tärkeitä, jotta lapset voivat jatkaa leikkimistä ja liikkumista ilman, että heille tulee liian kuuma. Suositut pitkähihaiset ja ohuet paitamme ovat mukavia auringossa, sillä ne ovat sopivan kevyitä ja ohuita, mutta myös peittäviä.”

”Myös viileämpiä kesäpäiviä varten kannattaa valmistautua. Tähän tarkoitukseen suosittelemme kuorivaatteita. Ne hengittävät paremmin kuin sadevaatteet ja niissä on paljon helpompi liikkua, mikä on kesällä mukavampaa lapsille.”

Mikä on aurinkohatun ja lippalakin ero?

”Aurinkohattu suojaa paremmin auringolta, sillä se suojaa myös korvia. Aurinkohatuissa on usein solmittavat nauhat leuan alla, joten hattu pysyy paikallaan. Tietyissä malleissa on myös niskasuoja, jos haluat varmistaa, että lapsesi on suojattu erityisen hyvin auringolta. Hieman vanhemmat lapset käyttävät yleensä mieluummin lippalakkeja. Muista kuitenkin levittää aurinkovoidetta lapsen korviin ja niskaan, sillä lippalakki ei suojaa sieltä.”

Vauvan pukeminen kesällä

Vauvojen on vaikeampi säädellä ruumiinlämpöään kuin aikuisten. Siksi vastasyntynyttä ei tulisi altistaa liian kuumalle tai kylmälle. Jos vauvan rinta ja niska tuntuvat lämpimiltä ja hikisiltä, hänellä on liian kuuma ja on aika riisua joku vaate pois. Kesällä on hyvä pukea lapselle ohuita kerroksia. Pue lapselle mielestäsi tarpeeksi kerroksia ja riisu tai lisää tarvittaessa kerros.

Millaisilla vaatteilla suojaan vauvani parhaiten auringolta?

”Vauvat ovat erityisen herkkiä auringolle, joten heidän tulisi välttää aurinkoa mahdollisimman paljon. Pue vauvasi peittäviin vaatteisiin – pitkät hihat ja housut – ja varmista, että hän on aina varjossa. Suosittelemme myös suosittuja aurinkohattujamme, jotka ovatkin vuodesta toiseen monen asiakkaamme kesän ykköstuotteita.

”Lisäksi vauvalle kannattaa pukea useita ohuita kerroksia sään mukaan. Kun vaatekerroksia on useampia, niitä voi sään mukaan joko riisua tai lisätä. Neuvomme yleensä kokeilemaan lämpötilan vauvan niskasta. Mikäli niska on lämmin ja hikinen, ota jokin vaate pois.”

Tutustu Polarn O. Pyretin kesämallistoon täällä.

Mitä mieltä olet artikkelista?